H TRANS MUNROE BERGDORF ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗ L΄OREAL ΜΕΤΑ ΤΟ BLACK LIVE MATTERS


Η Munroe Bergdorf συνεργάζεται ξανά με τη L'Oreal Paris, σχεδόν τρία χρόνια μετά την απόλυσή της από το γίγαντα του μακιγιάζ για μια ανάρτηση στο Facebook σχετικά με τον ρατσισμό.


Η εταιρεία καλλυντικών που συνεργάζεται με  το τρανσέξουαλ μοντέλο δήλωσε σχετικά με τα σχόλιά της για τη «φυλετική βία των λευκών», λέγοντας ότι αυτά έρχονται σε αντίθεση με τις αξίες της μάρκας για «ποικιλομορφία και ανοχή έναντι όλων των ανθρώπων ανεξάρτητα από τη φυλή, το υπόβαθρο, το φύλο και θρησκεία"... πράγμα όμως που φαίνεται πως άλλαξε πρόσφατα, με την εταιρεία να εξαφανίζει κάθε τι λευκό από τα προϊόντα της, ακόμα και τις...λευκαντικές κρέμες για χάρη των Black Live Matter

Tα σχόλια  του Μπεργκντορφ




Η εταιρεία πρόσφατα δέχτηκε πυρά μετά από μια δήλωση τoυ Bergdorf υπέρ του κινήματος Black Lives Matter, με τον Μπέργκντορφ να κάνει tweet: «Συγγνώμη για τη γλώσσα μου, αλλά είμαι τόσο θυμωμένη... F *** YOU @lorealparis.

«Με πέταξες από μια εκστρατεία το 2017 και με πέταξες στους λύκους για να μιλήσω για τον ρατσισμό και την λευκή υπεροχή. Χωρίς καθήκον φροντίδας, χωρίς δεύτερη σκέψη.

«Είπα χθες ότι θα ήταν μόνο θέμα χρόνου προτού οι μάρκες RACIST AF να δουν ένα παράθυρο PR Opportunity. Σκατά. Πραγματοποιήστε την «αλληλεγγύη» σας. 
Πού ήταν η υποστήριξή μου όταν μίλησα; Είμαι αηδιασμένη και το γράφω σε πλημμύρες δακρύων. Αν ενδιαφέρεστε για μένα ή #blacklivesmatter, μην αφήσετε το @lorealparis να ξεφύγει από αυτό. "

Η Bergdorf είπε ότι ο νέος πρόεδρος της μάρκας Delphine Viguier της είχε ζητήσει συγγνώμη για τον τρόπο χειρισμού της κατάστασης και την κάλεσε να συμμετάσχει στο συμβουλευτικό συμβούλιο της εταιρείας UK Diversity & Inclusion.

Σε μια ανάρτηση στο Instagram, η Bergdorf έγραψε: «Ως ακτιβιστής, μέρος της δουλειάς μου είναι να ενθαρρύνω τις μεγάλες επιχειρήσεις να κατανοήσουν την ευθύνη τους όσον αφορά την ποικιλομορφία και την ένταξη.

"Είναι επιτακτική ανάγκη σε όλους τους κλάδους, ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων από διαφορετικά υπόβαθρα και εμπειρίες να βρίσκονται στο δωμάτιο σε όλα τα επίπεδα και σε ρόλους λήψης αποφάσεων, να μειώσουν την εποπτεία και να δημιουργήσουν ένα προϊόν που έχει κατασκευαστεί με γνώμονα όλους τους ανθρώπους."

Πρόσθεσε: «Πιστεύω στη λογοδοσία και την πρόοδο, όχι στην ακύρωση και στα μνησικακία. Ενώ αυτό που συνέβη πριν από τρία χρόνια ήταν εξαιρετικά τραυματικό για μένα προσωπικά και επαγγελματικά, το να κάθεται σε ένα ταμπλό για να παρέχει φωνή και ένας πρωταθλητής για μαύρες, τρανς και παράξενες φωνές στη βιομηχανία ομορφιάς είναι σημαντικός για μένα. "
«Είναι ωραίο να κλείσω επιτέλους σε αυτό το θέμα και ανυπομονώ να ξεκινήσω νέα συνεργασία  με την ομάδα της L’Oreal.»



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ