ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΑΙΝΙΑ ΣΤΟ NETFLIX ME ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟ


Σχεδόν δύο εκατομμύρια Βραζιλιάνοι υπέγραψαν μια αναφορά καλώντας το Netflix να αποσύρει μια κωμωδία που απεικονίζει τον Ιησού ως ομοφυλόφιλο.





Η διαδικτυακή αναφορά λέει ότι ο "Πρώτος Πειρασμός" του Χριστού προσβάλλει τους Χριστιανούς.



H 46ωρη  Χριστουγεννιάτικη σειρά , που δημιουργήθηκε από την ομάδα κωμωδίας του YouTube Porta dos Fundos, απεικονίζει έναν σχεδόν 30χρονο Ιησού, και τον φίλο του Ορλάντο τον οποίο πηγαίνει να γνωρίσει στην οικογένειά του 

Ο Orlando παίζει αργότερα ένα πληκτρολόγιο και τραγουδά ένα τραγούδι που περιλαμβάνει στίχους όπως: "Ο Θεός είναι τόσο καλός, Δημιούργησε τον κόσμο μέσα σε επτά ημέρες.
"Και μετά από λίγο, έπνιξε τη δημιουργία του."

Ο Eduardo Bolsonaro, γιος του Βραζιλιανού προέδρου Jair Bolsonaro, χαρακτήρισε την ταινία "σκουπίδι" και είπε ότι οι σκηνοθέτες "δεν αντιπροσωπεύουν τη βραζιλιάνικη κοινωνία".

Ένα άτομο δήλωσε ότι είχε ακυρώσει τη συνδρομή Netflix, γράφοντας: "Δεν έχω τίποτα να μην είμαι ομοφυλόφιλος, αλλά όχι όταν χλευάζει τον Θεό μου".

Κάποιος άλλος χαρακτήρισε την ταινία ως "επίθεση όχι μόνο στην πίστη μας, αλλά και βλασφημία ενάντια στον Κύριό μας".

Η Porta dos Fundos δήλωσε σε δήλωσή της ότι «εκτιμά την καλλιτεχνική ελευθερία και το χιούμορ μέσω της σάτιρας στα πιο ποικίλα πολιτισμικά θέματα της κοινωνίας μας και πιστεύει ότι η ελευθερία της έκφρασης είναι ένα βασικό οικοδόμημα για μια δημοκρατική χώρα».

Το Βατικανό θεωρεί ότι οι ομοφυλοφιλικές πράξεις - αλλά όχι η ίδια η ομοφυλοφιλία - είναι αμαρτία.

Νωρίτερα φέτος, ο Πρόεδρος Bolsonaro ανέστειλε τη χρηματοδότηση για μια σειρά ταινιών, συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς θεμάτων LGBT+, αλλά η απόφαση αυτή απορρίφθηκε από ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο.


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ