TED MALLOCH - Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ

Η Ελλάδα πρέπει να φύγει απο το ευρώ δήλωσε ο υποψήφιος  πρέσβης των ΗΠΑ στην ΕΕ  Ted Malloch. 
 «Δεν θέλω να μιλήσω για την Ελλάδα αλλά πιστεύω πως από οικονομικής σκοπιάς αποτελεί ισχυρό λόγο για την Ελλάδα  να φύγει από το ευρώ», σημείωσε χαρακτηριστικά  ο κ. Malloch  μιλώντας στο Bloomberg


Ο κ. Malloch τόνισε επίσης πως υπάρχουν εύλογα ερωτήματα για το «εάν θα πρέπει να υπάρχει» πρόγραμμα στήριξης για την Ελλάδα αλλά και ποιος θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για την χρηματοδότησή του.
Η αναφορά Malloch στο Μνημόνιο έρχεται τη στιγμή που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπου οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος, δεν έχει ακόμα αποφασίσει εάν θα λάβει μέρος στο ελληνικό πρόγραμμα. 
Ο οικονομολόγος διευκρίνισε πάντως πως δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά με τη στάση που θα τηρήσει η κυβέρνηση Τραμπ απέναντι στην εμπλοκή ή μη του ΔΝΤ στη χώρα μας.
Υπενθυμίζεται ότι συνεδριάζει το ΔΣ του ΔΝΤ ώστε να εξετάσει τη νέα έκθεσή βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, που σύμφωνα με διαρροές προειδοποιεί για «εκρηκτική» αύξηση του χρέους μετά το 2022.
Η έκθεση φέρεται να προβλέπει πως χωρίς ελάφρυνση από την πλευρά των Ευρωπαίων το χρέος θα φτάσει το 275% του ΑΕΠ έως το 2060.
Λίγες ημέρες πριν, ο κ. Malloch είχε δηλώσει  στο BBC«Νομίζω ότι είναι ένα νόμισμα το οποίο δεν βρίσκεται απλά σε πτώση, αλλά έχει σοβαρό πρόβλημα και θα μπορούσε στην πραγματικότητα να καταρρεύσει μέσα στους επόμενους 18 μήνες» και πρόσθεσε ότι«Το ένα πράγμα το οποίο θα έκανα το 2017 θα ήταν να σορτάρω το ευρώ»  


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ