ΙΑΠΩΝΙΑ - ΠΑΡΘΕΝΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΝΕΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ


Πρόσφατη μελέτη στην Ιαπωνία έδειξε ότι  το 30 τοις εκατό των 2.706 ανδρών του δείγματος και 26 τοις εκατό των 2.570 γυναικών που ερωτήθηκαν είπαν ότι αυτή τη στιγμή δεν ψάχνουν για μια σχέση. 



Η συζήτηση για τη συρρίκνωση του πληθυσμού, οδήγησε σε μια έρευνα των ιαπώνων  ηλικίας 18 έως 34 που διαπίστωσε ότι σχεδόν το 70 τοις εκατό των άγαμων ανδρών και το 60 τοις εκατό των άγαμων γυναικών δεν είναι σε μια σχέση.

Επιπλέον, πολλοί από αυτούς δεν έχουν ποτέ έρθει σε συνεύρεση. Περίπου το 42 τοις εκατό των ανδρών και το 44,2 τοις εκατό των γυναικών παραδέχτηκε ότι ήταν παρθένοι.
Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε συζητά την τόνωση των γεννήσεων μέσω της παροχής στήριξης για τη φροντίδα των παιδιών, αλλά και άλλες παροχές. 
Η μελέτη, που κυκλοφόρησε την Πέμπτη, διεξήχθη από το Εθνικό Ινστιτούτο Πληθυσμού και Έρευνας Κοινωνικής Ασφάλισης.
Τα στοιχεία μάλιστα δείχνουν ότι υπάρχουν τώρα πολλοί περισσότεροι παρθένοι από ό, τι το 2010, όταν διεξήχθη η τελευταία μελέτη  και όταν μόνο το 36,2 τοις εκατό των ανδρών και το 38,7 τοις εκατό των γυναικών είπαν ότι δεν είχαν ποτέ σεξ.
Το ινστιτούτο διεξαγάγει την ίδια έρευνα κάθε πέντε χρόνια από το 1987, όταν το ποσοστό των άγαμων ανδρών και των γυναικών που δήλωσαν ότι δεν είχαν σύντροφο ανήλθε σε 48,6 τοις εκατό και 39,5 τοις εκατό, αντίστοιχα.

Δεν υπήρξε καμία μέτρηση για τις διαφορές μεταξύ των φύλων, εκτός ίσως από το πανάρχαιο πρόβλημα των ανδρών και των γυναικών που έχουν διαφορετικές αντιλήψεις για τη λέξη "δέσμευση".

Στην έρευνα δεν υπάρχουν στοιχεία για το θέμα των συντρόφων του ιδίου φύλου.

Το ινστιτούτο είπε ότι η αύξηση των singles ήταν ιδιαίτερα έντονη για τα άτομα στην ηλικία των '20, στην οποία η επιστήμη μας λέει οι γυναίκες είναι πιο γόνιμες.

Σε ερωτήσεις σχετικά με τις ελπίδες τους για το μέλλον, φάνηκε να αναγνωρίζουν ότι η δημιουργία οικογένας αποτελεί προορισμό των ανθρώπων και σχεδόν το 90 τοις εκατό των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θέλουν να παντρευτούν "κάποια στιγμή στο μέλλον."

Αλλά το 30 τοις εκατό των 2.706 ανδρών του δείγματος και 26 τοις εκατό των 2.570 γυναικών που ερωτήθηκαν είπαν ότι αυτή τη στιγμή δεν ψάχνουν για μια σχέση.

"Θέλουν να αποκτήσουν σχέση, αλλά τείνουν να το αναβάλλουν, δεδομένου ότι έχουν κενά μεταξύ των ιδανικών τους και της πραγματικότητας », δήλωσε ο Futoshi Ishii, επικεφαλής του τμήματος έρευνας της δυναμικής του πληθυσμού του NIPSSR. "Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι παντρεύονται αργότερα ή παραμείνουν μόνοι στη ζωή, συμβάλλοντας στην υπογεννητικότητα του έθνους."

Η τόνωση των γεννήσεων είναι ένας από τους πολυπόθητους στόχους της διοίκησης Abe, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα αυξήσει το ποσοστό γονιμότητας από το σημερινό 01.04 στο 01.08 από το 2025 . 
Η κυβέρνηση ελπίζει να επιτευχθεί αυτό, καθιστώντας ευκολότερο για τις οικογένειες να αναθρέψουν τα παιδιά, όπως με την αύξηση των διαθέσιμων σε νηπιαγωγεία θέσεις.

Η έρευνα δείχνει ότι μπορεί επίσης να πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ενίσχυσης του ερωτισμού.

Εν τω μεταξύ, η ίδια μελέτη διαπίστωσε ότι ο αριθμός των παιδιών μεταξύ των ζευγαριών που έχουν παντρευτεί μεταξύ 15 και 19 ετών κατά μέσο όρο έχει ένα ρεκόρ χαμηλό 1,94.

Αλλά ένα συν για την ενδυνάμωση των γυναικών, έδειξε η αναλογία των γυναικών που επέστρεψαν στην εργασία τους, μετά το πρώτο τους παιδί ξεπέρασε το 50 τοις εκατό για πρώτη φορά.

Η μελέτη, η οποία διεξήχθη τον Ιούνιο του περασμένου έτους, καλύπτει 8,754 άγαμους και 6.598 παντρεμένα ζευγάρια σε όλη τη χώρα.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ