Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΣΙΧΛΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΗΣ



O William Finley Semple (1832-1923) ήταν ένας οδοντίατρος από το Mount Vernon, Οχάιο, και συνήθως αναφέρεται ως το πρώτο πρόσωπο στον κόσμο που έχει πατεντάρει μια τσίχλα.



Την 28η Δεκεμβρίου, 1869, ο Semple κατέθεσε  Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας Νο 98304  στον  Επίτροπο Ευρεσιτεχνιών των ΗΠΑ . 
Ωστόσο, ο Amos Tyler από το Τολέδο, Οχάιο, είχε ήδη κατοχυρώσει  με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας  την τσίχλα του στις 27 Ιουλίου του ίδιου έτους. 
Ο John B. Curtis πωλούσε  με επιτυχία το  "State of Maine Καθαρό έλατο Gum" προιόν  του το 1848, αν και ο ίδιος δεν είχε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Ο Κόμης  Semple είχε ως στόχο να καθαρίσει τα δόντια και να ενισχύσει το σαγόνι του μασητή.   Δεν ήταν μια γλυκιά απόλαυση. 


Τα συστατικά της πρώτης τσίχλας

Τα συστατικά που περιλαμβάνονταν ήταν   σκόνη κιμωλίας και γλυκόριζα. Το κάρβουνο επίσης είχε προταθεί ως ένα «κατάλληλο» συστατικό στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.

Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας Νο 98304
"Για όλους όσους  μπορεί να ενδιαφέρονται :  Να το ξέρετε ότι, εγώ, ο William F. Semple, του Μάουντ Βέρνον, κομητεία του Knox και Πολιτεία του Οχάιο, έχω  εφεύρει μια νέα και βελτιωμένη τσίχλα και εγώ δηλώνω ότι τα ακόλουθα είναι μια πλήρης, σαφή και ακριβής περιγραφή του ίδιου.  
Η φύση της εφεύρεσης μου συνίσταται στην ανάμειξη με καουτσούκ, σε οποιεσδήποτε αναλογίες, άλλες κατάλληλες ουσίες, έτσι ώστε να σχηματίζουν όχι μόνο μια ευχάριστη τσίχλα, αλλά επίσης, ότι από τις ιδιότητες-πλύσιμο της ίδιας, θα υποβοηθούν το σκοπό  μιάς  οδοντόκρεμας . 
Είναι καλά γνωστό ότι το  ίδιο το  καουτσούκ είναι πολύ δύσκολο να χρησιμοποιηθεί ως τσίχλα, αλλά σε συνδυασμό με μη-συγκολλητικά στοιχεία,  μπορούν να καταστούν ικανά για ζύμωμα σε οποιοδήποτε σχήμα κάτω από τα δόντια. 
Στην κατασκευή αυτής της βελτιωμένης τσίχλας, δεν χρησιμοποιείται καμιά διεργασία βουλκανισμού . Παράγεται με την απλή διάλυση του καουτσούκ σε νάφθα και σε  αλκοόλ, και όταν γίνεται ζελέ, ανάμιγύνεται   αυτό που παρασκευάστηκε με  κιμωλία, κονιοποιημένη γλυκόριζα-ρίζα, ή οποιοδήποτε άλλο κατάλληλο υλικό, στις επιθυμητές αναλογίες, και στη συνέχεια γίνεται εξάτμιση των διαλυτών. 
Δεν νομίζω, όμως, ότι θα περιοριστώ σε αυτή τη μέθοδο και μόνο για την κατασκευή των ούλων. Για εμπορικούς σκοπούς, άλλα εξίσου αποτελεσματικός διαδικασίες ίσως χρησιμοποιηθεί για τη συνένωση του ελαστικού με κατάλληλες ουσίες. Αντί των διαλυτών που ονομάζεται οποιαδήποτε άλλη που θα μαλακώσει το ελαστικό, χωρίς να είναι επιθετικό, μπορούν να χρησιμοποιηθούν, όπως παραφίνη, σπερματσέτο, κερί, κόμμεα, ρητίνες, και τα παρόμοια. Οποιοδήποτε από τα υλικά που χρησιμοποιούνται συνήθως για την παρασκευή οδοντοκοσμητικών μπορεί να συνδυαστεί με το ελαστικό, όπως ίρις-ρίζα, μύρο, γλυκόριζα-ρίζα, ζάχαρη, βαρύτες, κάρβουνο, & γ. Με τον όρο "καουτσούκ," θέλω να περιλαμβάνουν τις συμμαχικές φυτικά κόμμεα, τα οποία είναι συνήθως γνωστή ως ισοδύναμα καουτσούκ. 



Με τον τρόπο αυτό, περιγράφεται πλήρως η εφεύρεσή του, αυτό που ισχυρίζονταν  ως νέο, και την επιθυμία του να εξασφαλίσει από Letters Patent,  


ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ Η ...ΤΣΙΧΛΑ


Ο συνδυασμός του καουτσούκ με άλλα είδη, σε οποιεσδήποτε αναλογίες προσαρμοσμένες για το σχηματισμό ενός αποδεκτού μασητικού κόμμεος.


William F. Semple was honored for this work with the first patent to manufacture chewing gum in December 1869.In 1892, Wrigley started producing gum through Zeno Manufacturing in Chicago, before Wrigley purchased the company in 1911. The Chicago factory on Ashland Avenue began manufacturing Wrigley’s Spearmint in 1913, adding Doublemint in 1914, as soon as it was introduced.:



Ο William F. Semple τιμήθηκε για το έργο αυτό με το πρώτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την κατασκευή τσίχλας τον Δεκέμβριο 1869.
Το 1892, άρχισε να παράγει τη Wrigley τσίχλα μέσω του Ζήνωνα Manufacturing στο Σικάγο, πριν αγόρασει την εταιρεία Wrigley το 1911. Το εργοστάσιο του Σικάγο για Ashland Avenue άρχισε την κατασκευή Δυόσμος Wrigley το 1913, προσθέτοντας Doublemint το 1914.




Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ