Ομοφυλόφιλοι κατά της ιδεολογίας αλλαγής ταυτότητας φύλου

 

Οι γονείς δεν είναι μόνοι που εκφράζουν ανησυχίες για την ολοένα και πιο διαδεδομένη πρακτική της ενεργητικής μετάβασης συναισθηματικά ευάλωτων παιδιών σε μια ταυτότητα φύλου που δεν ευθυγραμμίζεται με το βιολογικό τους φύλο. Ακριβώς όπως οι γονείς ξεσηκώνονται και απαιτούν νομοθεσία που προστατεύει τα γονικά δικαιώματα και προστατεύει τους μικρούς μαθητές από την κατήχηση της ιδεολογίας του φύλου, οι μεταβατικοί φωτίζουν την κουλτούρα, τους νόμους και τις πολιτικές που τους ώθησαν σε μια πορεία ορμονών, χειρουργικών επεμβάσεων και επιδείνωσης της ψυχικής υγείας.   


Οι μεταβατικοί είναι οι γυναίκες και οι άνδρες που έχουν σταματήσει να παίρνουν ορμόνες διασταυρούμενων φύλων και δεν θεωρούν πλέον τους εαυτούς τους τρανς. Πολλοί υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις για να μοιάζουν περισσότερο με το αντίθετο φύλο, συμπεριλαμβανομένης της αφαίρεσης στήθους, του ευνουχισμού, της αναδόμησης του προσώπου, ακόμη και σε επικίνδυνες χειρουργικές επεμβάσεις για τη δημιουργία ψευδών γεννητικών οργάνων. Οι γυναίκες που έλαβαν τεστοστερόνη, έστω και για λίγο, έχουν τώρα τρίχες στο πρόσωπο και μόνιμα αλλοιωμένη φωνή , και όσες έλαβαν τεστοστερόνη για μεγαλύτερες περιόδους έχουν υποβληθεί σε υστερεκτομή λόγω ατροφίας του κόλπου και της μήτρας. Πολλοί άνθρωποι που έχουν υποστεί μεταπτώσεις είναι υπογόνιμοι λόγω της φροντίδας που επιβεβαιώνει το φύλο που τους διαβεβαίωσαν οι θεραπευτές, οι κλινικές φύλου και οι χειρουργοί ότι θα έφερναν τρανς χαρά.


Όταν αυτοί οι νεαροί ενήλικες πέρασαν τη μετάβαση, έλαβαν επιβεβαίωση από γιατρούς, επαγγελματίες ψυχικής υγείας και την τρανς και queer κοινότητα. Μετά την επιστροφή τους, αναφέρουν ότι αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι από τους χειρουργούς και τους παρόχους ορμονών που άλλαξαν αμετάκλητα το σώμα τους και τους θεραπευτές που αρνούνται να αναλάβουν την ευθύνη για τους κινδύνους της φροντίδας που επιβεβαιώνει το φύλο . Οι μεταβατικοί δέχονται επίθεση από τους ακτιβιστές που δεν ανέχονται τη διαφωνία από την ιδεολογική τους κοσμοθεωρία και συχνά εγκαταλείπονται από τους φίλους τους επειδή δεν ταυτίζονται πλέον ως τρανς.


Ο αριθμός των μηχανισμών μετάβασης αυξάνεται και ένα σύστημα υποστήριξης κατασκευάζεται. Ένα detrans subreddit έχει πάνω από 26.000 μέλη, με 4.000 νέα μέλη από τον Δεκέμβριο . Έχουν δημιουργηθεί οργανισμοί που έχουν δεσμευτεί να βοηθήσουν αυτά τα άτομα να ανακάμψουν συναισθηματικά και σωματικά. 

Η 12η Μαρτίου ήταν η δεύτερη ετήσια Ημέρα Ευαισθητοποίησης του Detrans, μια ημέρα που περιλάμβανε ένα ουσιαστικό διαδικτυακό σεμινάριο με χορηγία της Genspect , καθώς και ιστορίες detrans που πλημμύριζαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στην πραγματικότητα, το #DetransAwarenessDay ήταν trend στο Twitter στις Ηνωμένες Πολιτείες όλη την ημέρα.


Οι μεταβατικοί και οι υποστηρικτές τους μοιράστηκαν τις ιστορίες τους σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης , αναρτήσεις υποστίβαξης , ιστότοπους και συνεντεύξεις . Δημοσίευσαν εικόνες με πινακίδες με μηνύματα όπως «κανένα παιδί δεν γεννιέται σε λάθος σώμα», «αγάπη του εαυτού και όχι χειρουργείο» και «σε αγαπάμε όπως ακριβώς είσαι». Αυτές οι δηλώσεις ήταν κοινή λογική μέχρι πρόσφατα. Δυστυχώς, η ιδεολογία του φύλου έχει διαστρεβλώσει τον πολιτισμό μας και την κατανόησή μας για την αλήθεια.   


Η φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο, η οποία σπρώχνει ένα παιδί σε ιατρικές παρεμβάσεις εάν αμφισβητεί το φύλο του, εφαρμόζεται πλέον ευρέως σε παιδικά νοσοκομεία στις ΗΠΑ και υποστηρίζεται με ενθουσιασμό από την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής και την Αμερικανική Ιατρική Ένωση . 

Ορισμένοι γιατροί και θεραπευτές , ωστόσο, αρχίζουν να εκφράζουν ανησυχία ότι οι προηγούμενες εγγυήσεις και το πρότυπο περίθαλψης έχουν εγκαταλειφθεί. Στο παρελθόν, ένας ασθενής θα είχε λάβει μια ενδελεχή αξιολόγηση ψυχικής υγείας και μια προσέγγιση «προσέχουσας αναμονής», καθώς ένα παιδί και ο θεραπευτής διερεύνησαν τις υποκείμενες αιτίες της δυσφορίας του φύλου, που θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν κατάθλιψη, άγχος, ΙΨΔ, ΔΕΠΥ και αυτισμό. 

Ακόμα και μερικοί τρανσέξουαλ  επιβεβαιώνουν το φύλο και αρχίζουν να αμφισβητούν τις «ατημέλητες, επικίνδυνες» θεραπείες που παρέχονται σε έναν αυξανόμενο αριθμό παιδιών που αμφισβητούν το φύλο. 


Μια πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη από τους Δρ. Stephen Levine, E. Abbruzzese και Dr. Julia M. Mason , Reconsidering Informed Consent for Trans-Identified Children, Adolescents, and Young Adults , αναφέρει ότι οι παραλλαγές ταυτότητας φύλου ήταν εξαιρετικά σπάνιες μέχρι πρόσφατα – μόνο δύο 14 ανά 100.000 ενήλικες.

 Μια δραματική αύξηση έχει σημειωθεί από το 2015 με το 2-9% των μαθητών λυκείου των ΗΠΑ να αναγνωρίζονται πλέον ως τρανς. Ενώ οι κλινικές επιβεβαίωσης φύλου και οι γιατροί «επιβεβαιώνουν» απρόσεκτα την πεποίθηση των συναισθηματικά ευάλωτων παιδιών ότι «γεννήθηκαν σε λάθος σώμα» και τους παρέχουν ορμόνες και χειρουργικές επεμβάσεις, δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία ότι οι ψυχοκοινωνικές και ιατρικές παρεμβάσεις είναι ασφαλείς ή κατάλληλες. πρότυπο φροντίδας. Οι συγγραφείς υποστηρίζουν:


«Παρά τις ευρέως αναγνωρισμένες ελλείψεις στα στοιχεία που υποστηρίζουν τις επιβεβαιωτικές παρεμβάσεις για το φύλο (National Institute for Health & Care Excellence, 2020a ; 2020b ), η διαδικασία λήψης ενημερωμένης συναίνεσης από τους ασθενείς και τις οικογένειές τους δεν έχει καθιερωμένο πρότυπο. Δεν υπάρχει συναίνεση σχετικά με τα απαραίτητα στοιχεία των αξιολογήσεων, ούτε υπάρχει ομοφωνία σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να διεξάγονται οι διαδικασίες συναίνεσης μετά από ενημέρωση (Byne et al., 2012 ). Αυτά τα δύο θέματα είναι ασυνεπή από ιατρό σε ιατρό, κλινική σε κλινική και από χώρα σε χώρα.


… πιστεύουμε ότι αυτό το μοντέλο είναι το αντίθετο της αληθινής ενημερωμένης συναίνεσης, καθώς θέτει σε κίνδυνο την ηθική βάση της αυτονομίας του ασθενούς. Η αυτονομία δεν γίνεται σεβαστή όταν οι ασθενείς που συναινούν στη θεραπεία δεν έχουν ακριβή κατανόηση των κινδύνων, των οφελών και των εναλλακτικών λύσεων».


Δυστυχώς, οι μεταβατικοί συχνά αναφέρουν ότι δεν έλαβαν ποτέ μια αρχική αξιολόγηση ψυχικής υγείας. δεν παρακολουθήθηκαν αφού τους χορηγήθηκαν ορμόνες για αυτοένεση, και οι κοινωνικοί λειτουργοί, οι θεραπευτές και οι κλινικές φύλου δεν πρόσφεραν καμία θεραπεία για την αντιμετώπιση των προκλήσεων ψυχικής υγείας τους, οι οποίες συχνά βάθυναν καθώς ξεκίνησαν το επικίνδυνο ιατρικό ταξίδι της μετάβασης. 


Ακόμη και η αιμοληψία που θα πρέπει να παρακολουθείται στενά όταν οι ασθενείς λαμβάνουν τεστοστερόνη, η οποία είναι μια εθιστική ουσία ελέγχου του Προγράμματος III που μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές στην υγεία, αγνοήθηκε ή έγινε σπάνια, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες στο διαδικτυακό σεμινάριο Detrans Awareness Day.


Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) αναγνωρίζει τους κινδύνους της κατάχρησης τεστοστερόνης: «σοβαροί κίνδυνοι ασφάλειας που επηρεάζουν την καρδιά, τον εγκέφαλο, το ήπαρ, την ψυχική υγεία και το ενδοκρινικό σύστημα. 


Οι αναφερόμενες σοβαρές ανεπιθύμητες εκβάσεις περιλαμβάνουν καρδιακή προσβολή, καρδιακή ανεπάρκεια, εγκεφαλικό επεισόδιο, κατάθλιψη, εχθρότητα, επιθετικότητα, ηπατική τοξικότητα και ανδρική υπογονιμότητα». Η International Society for Sexual Health αναφέρει ότι, «Οι παρενέργειες της θεραπείας με τεστοστερόνη για τις γυναίκες μπορεί να περιλαμβάνουν ακμή, επιπλέον τριχοφυΐα, αύξηση βάρους και κατακράτηση υγρών. Μερικές γυναίκες έχουν εναλλαγές της διάθεσης και θυμώνουν ή είναι εχθρικές».  


Οι κίνδυνοι των ορμονών στους ενήλικες είναι γνωστοί, αλλά εκατοντάδες κλινικές φύλου , συμπεριλαμβανομένης της Planned Parenthood, μοιράζουν το «T» σε υψηλές δόσεις σε κορίτσια που μεγαλώνουν και αναπτύσσονται και οι ακτιβιστές ντροπιάζουν όποιον αμφισβητεί την ασφάλεια αυτού του απερίσκεπτου «προτύπου φροντίδας». ως τρανσφοβικός, μεγαλομανής και αδιάφορος. Αυτά τα κορίτσια, που δεν μπορούν να δουν το μέλλον και να διακρίνουν αν θα θέλουν ή όχι να γεννήσουν και να θηλάσουν παιδιά, τους κλέβουν τη γονιμότητα και το στήθος τους, και λίγοι άνθρωποι αισθάνονται αρκετά ασφαλείς ή θαρραλέοι για να τα υπερασπιστούν.


Οι μεταβατικοί μιλούν, ωστόσο, και θα πρέπει να τους ακούσουμε και να υποστηρίξουμε τις νομικές και πολιτικές προσπάθειες για την πρόληψη περαιτέρω βλάβης στα ήδη ευάλωτα άτομα. 

Οι θιγόμενες οικογένειες θα πρέπει να απευθύνονται στα δικηγορικά γραφεία που μηνύουν τους επαγγελματίες και στα σχολικά συστήματα που καλλιεργούν τις εμμονές των παιδιών σχετικά με την ταυτότητα φύλου. 

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες θα πρέπει να ζητήσουν από τις κρατικές υπηρεσίες υγείας στατιστικές για την παρακολούθηση της αύξησης της τεστοστερόνης που χορηγείται στα παιδιά. Θα πρέπει να απαιτήσουν εποπτικές ακροάσεις σε πολιτειακό και ομοσπονδιακό επίπεδο σχετικά με τις πρακτικές «επιβεβαίωσης φύλου» που βλάπτουν ανεπανόρθωτα τις νέες γυναίκες και τους άνδρες. Οι νομοθέτες ενδέχεται να γνωρίζουν τα ζητήματα πολιτικής που σχετίζονται με τα μπάνια και τα γυναικεία αθλήματα. Οι περισσότεροι δεν καταλαβαίνουν ποιος έχει πληγεί και τι κινδυνεύει αν συνεχίσουν να το κάνουν οι ακτιβιστές δάσκαλοι καθοδηγούν τα παιδιά στην ιδεολογία του φύλου και η ιατρική κοινότητα συνεχίζει να ακολουθεί αυτό το απερίσκεπτο νέο μοντέλο λιανικής πώλησης αναστολέων της εφηβείας, ορμονών και χειρουργικών επεμβάσεων κατά παραγγελία. 


Οι νομοθέτες της πολιτείας στη Φλόριντα ψήφισαν πρόσφατα ένα νομοσχέδιο για τα Γονικά Δικαιώματα στην Εκπαίδευση που δηλώνει: «Η διδασκαλία στην τάξη από το σχολικό προσωπικό ή τρίτα μέρη σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου δεν μπορεί να συμβεί στο νηπιαγωγείο μέχρι την τάξη 3 ή με τρόπο που δεν είναι κατάλληλος για την ηλικία ή αναπτυξιακά για μαθητές σύμφωνα με τα κρατικά πρότυπα.» Το νομοσχέδιο εμποδίζει επίσης τις σχολικές περιφέρειες να αποκρύπτουν αρχεία υγείας και εκπαίδευσης από τους γονείς και απαγορεύει στις περιφέρειες να χρησιμοποιούν διαδικασίες και φόρμες που έχουν σχεδιαστεί για να κρύβουν τις αλλαγές των μαθητών στην ψυχική και συναισθηματική υγεία. 

Φυσικά τα σχολεία και οι γονείς θα πρέπει να προστατεύουν τα μικρά παιδιά από το σεξουαλικό περιεχόμενο και τον πολιτικό ακτιβισμόόπως η ιδεολογία του φύλου, και τα σχολεία δεν πρέπει να κρύβουν ενεργά πληροφορίες από τους γονείς.

 Τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης και οι επιτελεστικοί πολιτικοί και ακτιβιστές διαφωνούν έντονα. 



Οι γονείς θα πρέπει να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τη νομοθεσία για τα γονικά δικαιώματα που εμποδίζει τα σχολεία να γίνουν κέντρα κατήχησης που διδάσκουν επιθετικά τα μικρά παιδιά να αναρωτιούνται αν τα κορίτσια και τα αγόρια είναι αληθινά, να προσφέρουν μεταβατικές ντουλάπες με δέκτες στήθους και εσώρουχα και να χρησιμοποιούν « σχέδια υποστήριξης φύλου » που έχουν συνταχθεί από ακτιβιστές. και οδηγοί « ασφαλών σχολείων » για να κρύψετε την ταυτότητα, το όνομα και τις αντωνυμίες ενός παιδιού που ενθαρρύνει το σχολείο από τους γονείς. Κανένα σχολείο δεν πρέπει να έχει την εξουσία να ισχυρίζεται ότι « οι γονείς δεν έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν την ταυτότητα των παιδιών τους. Αυτή η γνώση πρέπει να κερδηθεί ».


Τα παιδιά και οι νέοι ενήλικες που αμφισβητούν το φύλο αξίζουν την υποστήριξη μιας κοινωνίας που τους έχει εγκαταλείψει. Η Γαλλία, η Σουηδία και η Φινλανδία ζητούν τώρα προσοχή και ενθαρρύνουν τη θεραπεία, αντί για ιατρικές παρεμβάσεις, για ανηλίκους. Μια πρόσφατη έκθεση για την κλινική Tavistock του Ηνωμένου Βασιλείου έδειξε ότι οι υπηρεσίες ταυτότητας φύλου «δεν είναι μια ασφαλής ή βιώσιμη μακροπρόθεσμη επιλογή» για παιδιά και νέους. Οι Αμερικανοί πρέπει να διασφαλίσουν ότι αυτή η πραγματικότητα θα αναγνωριστεί και στις ΗΠΑ. 


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ