Τουλάχιστον 228 παιδιά νοσούν με ασυνήθιστη ηπατική βλάβη παγκοσμίως

 

Τουλάχιστον 228 υγιή παιδιά  έχουν αναφερθεί με ξαφνική ασυνήθιστη ηπατική βλάβη παγκοσμίως


Σύμφωνα με δημοσιεύματα το Νοσοκομείο Παίδων του Σινσινάτι έχει περιθάλψει τουλάχιστον έξι κατά τα άλλα υγιή παιδιά με αιφνίδια ηπατίτιδα.


Οι γιατροί στο Νοσοκομείο Παίδων του Σινσινάτι στο Οχάιο αναφέρουν ότι έχουν αντιμετωπίσει τουλάχιστον έξι περιπτώσεις σοβαρής ηπατίτιδας σε προηγουμένως υγιή μικρά παιδιά ηλικίας 18 μηνών έως 10 ετών και το ένα χρειάστηκε μεταμόσχευση ήπατος.


Αυτές οι περιπτώσεις έρχονται να προστεθούν σε έναν αυξανόμενο αριθμό αινιγματικών αναφορών μικρών παιδιών παγκοσμίως που αναπτύσσουν οξεία ηπατίτιδα χωρίς γνωστή αιτία.


Ο Δρ. Jorge Bezerra, διευθυντής του Κέντρου Παιδιατρικής Ηπατικής Φροντίδας στο Νοσοκομείο Παίδων του Σινσινάτι, είπε ότι η ομάδα του έχει δει έναν αυξανόμενο αριθμό τέτοιων ασθενών από τον Δεκέμβριο του 2021.


«Έχουμε δει έξι», είπε ο Bezerra στο NBC News την Τετάρτη. «Σήμερα, θα δούμε έναν έβδομο ασθενή», είπε. «Ακόμα έρχονται». Τα παιδιά που υποβάλλονται σε θεραπεία για την ηπατική νόσο στο Cincinnati Children's είναι όλα από το Οχάιο.


Κανείς δεν μπόρεσε να καταλάβει γιατί αυτά τα παιδιά αναπτύσσουν ηπατίτιδα, που σημαίνει απλώς φλεγμονή του ήπατος.


«Δεν υπάρχει σύνδεση με μία γεωγραφική περιοχή, κοινή έκθεση σε συγκεκριμένα τρόφιμα ή ζώα, ταξίδια ή τοξίνες», είπε η Δρ Philippa Easterbrook, λοιμωξιολόγος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των μέσων ενημέρωσης την Τετάρτη.


Τουλάχιστον 228 τέτοιες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί σε 20 χώρες, είπε. Το 10% των παιδιών χρειάστηκαν μεταμοσχεύσεις ήπατος.


Οι συνήθεις ύποπτοι, οι ιοί ηπατίτιδας Α έως Ε, έχουν αποκλειστεί. Τα παιδιά δεν εμφανίζονται με στοιχεία του Covid-19 και τα περισσότερα είναι πολύ μικρά για να έχουν λάβει τα εμβόλια κατά του Covid.


Πολλά, αλλά όχι όλα τα παιδιά έχουν βρεθεί θετικά σε αδενοϊό, στον οποίο κάποιοι αποδίδουν την ηπατική φλεγμονή 


Σε πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Hepatology , οι ερευνητές ανέφεραν ότι ο εμβολιασμός για τη νόσο του κορωνοϊού 2019 (COVID-19) θα μπορούσε να προκαλέσει μια ξεχωριστή ηπατίτιδα που προκαλείται από το ανοσοποιητικό που κυριαρχεί στα Τ κύτταρα.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ