Ελλάδα - Πενταετής Βίζα στους Πακιστανούς και αεροπορική σύνδεση με Πακιστάν

 

Η Ελλάδα διαμορφώνει μια νέα μεταναστευτική πολιτική για να περιορίσει τη ροή παράνομων μεταναστών από το Πακιστάν 


Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής η Ελλάδα αποφάσισε να εκδώσει νόμιμες βίζες σε εργαζομένους από το Πακιστάν και να προωθήσει τη συνεργασία με την PIA για απευθείας πτήσεις.


 Η ελληνική κυβέρνηση ενημέρωσε επίσημα το Πακιστάν για τις αποφάσεις αυτές και για το σκοπό αυτό ο Έλληνας Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μιταράκης, επισκέφτηκε το Πακιστάν και πραγματοποίησε συναντήσεις με τις αρμόδιες αρχές.


Σύμφωνα με τον πακιστανικό τύπο, ο Ελληνας υπουργός τη Δευτέρα επικοινώνησε με τον Ayub Afridi, Σύμβουλο του Πακιστανού Πρωθυπουργού για το Υπερπόντιο Πακιστάν.  Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη μετανάστευση και την παράνομη μετανάστευση μεταξύ των δύο χωρών. 


Ο Έλληνας υπουργός ενημέρωσε τον σύμβουλο του Πακιστανού Πρωθυπουργού για τους τρεις μεγάλους στόχους της πολιτικής της Ελλάδος που είναι: 

(1) Έκδοση νέων θεωρήσεων μέσω νόμιμων διαύλων. 

(2) Νομιμοποίηση λαθρομεταναστών 

(3) Εξάλειψη του λαθρεμπορίου και της παράνομης μετανάστευσης. 

Διαβεβαίωσε επίσης ότι η νόμιμη μετανάστευση θα αυξήσει τα έσοδα για το Πακιστάν και θα προωθήσει την Pakistan International Airline για απευθείας πτήσεις προς την Ελλάδα. 

Ο κ. Μιταράκης είπε ότι η Ελλάδα έχει περισσότερους από 60.000 εγγεγραμμένους και μη εγγεγραμμένους Πακιστανούς, ενίσχυσε τους ελέγχους στα σύνορα και μείωσε την παράνομη μετανάστευση.


Είπε ότι το επόμενο έτος θα διαμορφωθεί μια πολιτική για τη νόμιμη μετανάστευση των Πακιστανών βάσει της οποίας θα εκδίδονται βίζες για πέντε χρόνια. Οι Πακιστανοί που διαμένουν νόμιμα θα μπορούν να περνούν εννέα μήνες το χρόνο στην Ελλάδα και τρεις μήνες στο Πακιστάν και την εξάλειψη της παράνομης μετανάστευσης.


Είπε ότι όχι μόνο το Πακιστάν αλλά και η Ελλάδα αντιμετωπίζει λαθρομετανάστες από την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, της Αλβανίας και της Τουρκίας. 


Δυστυχώς δεν υπήρχε ισχυρό δίκτυο επικοινωνίας μεταξύ Πακιστάν και Ελλάδας, γι' αυτό και οι Πακιστανοί που ζουν στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν δυσκολίες. 


Η Pakistan Airlines θα ξεκινήσει απευθείας πτήσεις. «Η επιτυχημένη πολιτική είναι ότι οι μετανάστες θα επιστρέψουν μια μέρα στη χώρα τους και θα φέρουν πίσω τις επενδύσεις τους. Θα ήταν καλή κίνηση για το Πακιστάν να γίνει εταίρος στην ανάπτυξη παρέχοντας εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό μέσω νομικών διαύλων.


Ο Σύμβουλος του Πακιστανού Πρωθυπουργού είπε ότι το Πακιστάν έχει τεράστιες τουριστικές δυνατότητες και θα ήθελε να φιλοξενήσει Έλληνες τουρίστες στη χώρα του. 


Με την ευκαιρία, οι δύο χώρες υπέγραψαν επίσης μνημόνιο συνεργασίας για την ανάσχεση της ροής λαθρομεταναστών από το Πακιστάν και την παροχή ανθρώπινου δυναμικού στην Ελλάδα μέσω νόμιμων διαύλων μετανάστευσης και ισχυρής μεταναστευτικής πολιτικής


Προσφέρουμε νόμιμες διόδους μετανάστευσης, με κανόνες, σε εργάτες γης, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που παρουσιάζονται σε διάφορες αγροτικές περιοχές της Ελλάδας.

— Νότης Μηταράκης - Notis Mitarachi (@nmitarakis) January 24, 2022

family: georgia; font-size: large;">

Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ