ΗΠΑ - Οι Αμερικανοί πρέπει να φύγουν από την Ουκρανία «τις επόμενες 24-48 ώρες»

 

Ρωσική εισβολή  στην Ουκρανία αναμένουν οι ΗΠΑ, και ο Λευκός Οίκος προτρέπει τους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν την Ουκρανία τις επόμενες «24 έως 48 ώρες», προειδοποιώντας ότι οι ΗΠΑ δεν θα σώσουν αμάχους εάν η Ρωσία εισβάλει 


Οι ΗΠΑ αναμένουν μια ρωσική εισβολή στην Ουκρανία να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα. Οι αξιωματούχοι προβλέπουν μια «τρομερή, αιματηρή εκστρατεία που ξεκινά με δύο ημέρες αεροπορικών βομβαρδισμών και ηλεκτρονικού πολέμου, ακολουθούμενη από εισβολή, με πιθανό στόχο την αλλαγή καθεστώτος»


Σύμφωνα με τους Αμερικανούς ο Πούτιν αποφάσισε να εισβάλει στην Ουκρανία και μετέφερε την απόφαση στον Ρωσικό στρατό, όπως αναφέρουν οι  Αμερικανοί αξιωματούχοι 


Η ένταση στην κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας, που συνεχίζεται εδώ και καιρό, έχει αυξηθεί σε άλλη διάσταση. Αφού πρώτα η Ρωσία και μετά οι ΗΠΑ προειδοποίησαν τους πολίτες τους στην Ουκρανία, για την έναρξη πολέμου. Τέλος, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα στείλουν πολεμικά πλοία στην περιοχή του 6ου Στόλου.


Σύμφωνα με πληροφορίες το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ έστειλε 4 αντιτορπιλικά πλοία στον 6ο στόλο, του οποίου η περιοχή υπηρεσίας είναι η Ευρώπη, μετά την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας . 


Σε δήλωση του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, " τα αντιτορπιλικά USS Sullivans (DDG 68), USS Gonzalez (DDG 66), USS Donald Cook (DDG 75) και USS Mitscher (DDG 57) θα επιχειρούν στην ευρωπαϊκή ζώνη επιχειρήσεων. Ο έκτος στόλος των ΗΠΑ θα συμμετάσχει σε μια σειρά ναυτικών δραστηριοτήτων για την υποστήριξη των συμμαχικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ .


Οι ΗΠΑ,  ανακοίνωσαν επίσης ότι θα στείλουν 3.000 επιπλέον στρατιώτες στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, της Πολωνίας και της Ρουμανίας, ενώ στέλνουν 3.000 επιπλέον στρατιώτες στην Πολωνία. Ο αριθμός των αμερικανικών στρατευμάτων στη Γερμανία, την Πολωνία, την Εσθονία, τη Λιθουανία και τη Ρουμανία θα ξεπεράσει τις 15.000.


Σύμφωνα με τους Αμερικανούς εμπειρογνώμονες, η Ρωσία θα μπορούσε να ξεκινήσει μια εισβολή στην Ουκρανία ανά πάσα στιγμή, ακόμα και πριν τελειώσουν οι « Κινεζικοί Ολυμπιακοί Αγώνες ».  Οι Αμερικανοί θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα αμέσως εντός των επόμενων 24 έως 48 ωρών, δεδομένου ότι οι ΗΠΑ δεν θα προβούν σε καμία  επιχείρηση εκκένωσης  



  • Τι απαντά το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών


Σε δήλωση για αυτές τις εξελίξεις, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε με τις εκφράσεις , " Αξιωματούχοι και ΜΜΕ των δυτικών χωρών ξεκίνησαν μια συνωμοσία για να κλιμακώσουν την τεχνητή ένταση γύρω από την Ουκρανία. Διενεργείται συντονισμένη πληροφοριακή επίθεση κατά της Μόσχας με σκοπό την απαξίωση Οι δίκαιες απαιτήσεις της Ρωσίας για εγγυήσεις ασφαλείας». Επιπλέον, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι προγραμματίζεται τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Ρώσου προέδρου Πούτιν και του προέδρου των ΗΠΑ Μπάιντεν για το βράδυ της 12ης Φεβρουαρίου.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ