Ο Burla ανακοινώνει ότι το εμβόλιο Omicron θα είναι έτοιμο τον Μάρτιο.

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer ανακοινώνει ότι το εμβόλιο Omicron θα είναι έτοιμο τον Μάρτιο. 


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer , Άλμπερτ Μπουρλά, δήλωσε ότι ένα εμβόλιο για την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή Omicron του Covid-19 είναι έτοιμο τον Μάρτιο και ότι η φαρμακευτική εταιρεία έχει ξεκινήσει την παραγωγή των δόσεων.


Ο Δρ Μπουρλά είπε στο CNBC ότι η εταιρεία «αρχίζει ήδη να παράγει ορισμένες από αυτές τις ποσότητες σε κίνδυνο».


Πρόσθεσε ότι το εμβόλιο θα στοχεύει επίσης στην καταπολέμηση των άλλων παραλλαγών του ιού, αλλά αναγνώρισε επίσης ότι παραμένει ασαφές εάν χρειάζεται εμβόλιο για συγκεκριμένη παραλλαγή.

Η εταιρεία ξεκίνησε να δημιουργεί το εμβόλιο λόγω της μεγάλης ζήτησης από ορισμένες κυβερνήσεις.


«Η ελπίδα είναι ότι θα πετύχουμε κάτι που θα έχει τρόπο, πολύ καλύτερη προστασία ιδιαίτερα από λοιμώξεις, γιατί η προστασία από τις νοσηλείες και τη σοβαρή ασθένεια – είναι λογικό αυτή τη στιγμή, με τα τρέχοντα εμβόλια αρκεί να έχετε ας πούμε την τρίτη δόση», είπε ο Δρ Μπούρλα.


Μια μελέτη του Οργανισμού Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου έδειξε ότι 20 εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση, τα εμβόλια της Pfizer και της Moderna είναι μόνο περίπου 10 τοις εκατό αποτελεσματικά στην πρόληψη της συμπτωματικής μόλυνσης από το Omicron, αλλά η ανάλυση διαπίστωσε επίσης ότι τα εμβόλια προστατεύουν από σοβαρές ασθένειες.


Η ίδια μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι τα ενισχυτικά εμβόλια είναι έως και 75 τοις εκατό αποτελεσματικά στη διακοπή της συμπτωματικής λοίμωξης.


Τον Δεκέμβριο, ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του προέδρου, Δρ Άντονι Φάουτσι, είπε ότι ένα ειδικό εμβόλιο για το Omicron θα ήταν περιττό, επειδή οι τρέχουσες αναμνηστικές δόσεις παρέχουν επαρκή προστασία.


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna, Stephane Bancel, δήλωσε στο CNBC τη Δευτέρα ότι η εταιρεία εργάζεται σε μια ενισχυμένη στόχευση Omicron που θα παρουσιαστεί αυτό το φθινόπωρο και θα ξεκινήσει σύντομα κλινικές δοκιμές. Πρόσθεσε επίσης ότι η ζήτηση για τέτοιους ενισχυτές από τις κυβερνήσεις είναι υψηλή.


Ο Δρ Μπουρλά είπε ότι παραμένει ασαφές εάν θα καταστεί δυνατή η λήψη μιας τέταρτης λήψης και ότι η Pfizer θα πραγματοποιήσει πειράματα για το θέμα.


Στο Ισραήλ , άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών μπορούν τώρα να κάνουν ένα τέταρτο εμβόλιο με τα εμβόλια Pfizer και BioNTech . Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και όσοι είναι ανοσοκατεσταλμένοι είναι επίσης επιλεγμένοι. Το Ισραήλ διαπίστωσε ότι μια εβδομάδα μετά την τέταρτη δόση, τα αντισώματα που προστατεύουν από τον Covid-19 αυξήθηκαν πέντε φορές.




Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ