Η Ισλαμική Τράπεζα Ανάπτυξης χορηγεί 33 εκ για αναπτυξιακά έργα στη Λωρίδα της Γάζσς

 

Η Ισλαμική Τράπεζα Ανάπτυξης πρόκειται να δωρίσει 33 εκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη έργων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και στην Ιερουσαλήμ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Wafa .


Τα κονδύλια θα δαπανηθούν για την τοπική αυτοδιοίκηση, τη γεωργία, την κοινωνία των πολιτών, τον τομέα της υγείας και σε άλλους τομείς.


Ο υπουργός Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Παλαιστινιακής Αρχής (PA) Magdi Al-Saleh και ο σύμβουλος της Ισλαμικής Τράπεζας στη Δυτική Όχθη και την Ιερουσαλήμ, Ikhlas Al-Ratrout, υπέγραψαν τη συμφωνία, η οποία αποτελείται από τέσσερα μέρη στη Ραμάλα,  Ο υπουργός, Mohammad Shtayyeh, ήταν επίσης παρών μαζί με τον δήμαρχο της Χεβρώνας, Taysir Abu Sneina.


Ένα μέρος της συμφωνίας είναι η υποστήριξη έργων υποδομής για φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, αξίας περίπου 26 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ άλλα 3,5 εκατομμύρια δολάρια είναι για τη βελτίωση έργων υποδομής στους προσφυγικούς καταυλισμούς.


Υπογράφηκε επίσης μια τρίτη συμφωνία, αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων για την υλοποίηση ενός έργου για τον εξοπλισμό και την επίπλωση ενός μαιευτηρίου στο ιατρικό συγκρότημα Shifa στην πόλη της Γάζας.


Επιπλέον, η τέταρτη συμφωνία, αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων, θα συνίσταται στην αποκατάσταση, αποκατάσταση και συντήρηση κτιρίων στην Παλιά Πόλη της Χεβρώνας, την οποία υπέγραψε ο δήμαρχος της Χεβρώνας, Taysir Abu Sneina, με εκπρόσωπο της Ισλαμικής Τράπεζας Ανάπτυξης.


Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Wafa , ο Shtayyeh επαίνεσε την Ισλαμική Τράπεζα Ανάπτυξης για το ταμείο της κατά την τελετή υπογραφής, η οποία είπε ότι θα ενισχύσει τη σταθερότητα του παλαιστινιακού λαού σε όλες τις κυβερνήσεις.


"Αυτό που διακρίνει αυτά τα έργα είναι ότι τα κεφάλαιά τους διατίθενται από αραβικά κονδύλια", είπε." Ελπίζω ότι οι αρχές που θα εφαρμόσουν τα έργα θα επιταχύνουν την υλοποίησή τους στο έπακρο."


Πρόσθεσε ότι ένα πακέτο έργων που χρηματοδοτούνται από το Αραβικό Ταμείο στο Κουβέιτ θα ανακοινωθεί επίσης σύντομα.


Σε μια περιοχή γεμάτη συγκρούσεις και που τώρα μάχεται τις επιπτώσεις στην υγεία και τις κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις του Covid-19, τέτοια κονδύλια είναι ζωτικής σημασίας για κάποιο βαθμό περιφερειακής σταθερότητας.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ