Εφηβη πεθαίνει μετά τον εμβολιασμό στο Βιετνάμ

 

Μαθητές γυμνασίου κάθονται για να ξεκουραστούν αφού έλαβαν το πρώτο τους εμβόλιο Covid-19 στο Ανόι, 23 Νοεμβρίου 2021. Φωτογραφία από VnExpress/Giang Huy

Ένα κορίτσι της ένατης δημοτικού στην περιοχή Thuong Tin του Ανόι πέθανε μια μέρα μετά τη λήψη της πρώτης δόσης του εμβολίου Pfizer, η δεύτερη έφηβη που πέθανε μετά τον εμβολιασμό Covid στο Βιετνάμ.


Έλαβε το εμβόλιο το πρωί του Σαββάτου ως μέρος της εκστρατείας της πόλης για τον εμβολιασμό ατόμων κάτω των 18 ετών και ανέβασε υψηλό πυρετό τη νύχτα. Η οικογένειά της της έδωσε αντιπυρετικά φάρμακα αλλά χωρίς αποτέλεσμα.


Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Thuong Tin District και σύντομα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Bach Mai, τη μεγαλύτερη ιατρική εγκατάσταση του Ανόι, αλλά πέθανε το πρωί της Κυριακής, είπε ο Nguyen Viet Binh, πρόεδρος της κοινότητας Nhi Khe της περιοχής.


Η Vu Cao Cuong, αναπληρώτρια διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας της πόλης, δήλωσε στο VnExpress τη Δευτέρα ότι η αιτία του θανάτου της δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.


«Το τμήμα θα επανεξετάσει αυτό το περιστατικό εμβολιασμού εντός της ημέρας».


Το Γραφείο Διευρυμένου Προγράμματος Ανοσοποίησης του Υπουργείου Υγείας δήλωσε ότι θα μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης αφού συζητήσει την υπόθεση με ειδικούς.


Το Ανόι άρχισε να εμβολιάζει τα παιδιά στις 23 Νοεμβρίου και έφτασε μέχρι τα 14χρονα στις 27. Μέχρι στιγμής έχει εμβολιάσει 276.816 παιδιά.


Το κορίτσι της ένατης δημοτικού είναι ο δεύτερος έφηβος που πεθαίνει μετά τον εμβολιασμό Covid-19 στη χώρα.


Επίσης την Κυριακή ένα 16χρονο αγόρι στη βόρεια επαρχία Bac Giang που είχε λάβει εμβόλιο Pfizer τέσσερις ημέρες νωρίτερα επιβεβαιώθηκε επίσης ο θάνατος.


Η αιτία θανάτου έχει αναγνωριστεί ως αναφυλακτικό σοκ.


Περισσότερα από 2 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 12-17 ετών έχουν εμβολιαστεί σε 30 επαρχίες και πόλεις, ή περισσότερο από το 23 τοις εκατό του δημογραφικού πληθυσμού.


Το Βιετνάμ ενέκρινε τα εμβόλια Pfizer και Moderna για παιδιά 12-17 ετών.


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ