Το Black Lives Matters ζητά τα "Black Xmas"

 

Το Ίδρυμα Black Lives Matter Global Network απευθύνει έκκληση για "Black Xmas" φέτος, καλώντας τους υποστηρικτές να μην αγοράζουν από "λευκές εταιρείες" και "να αγοράζουν αποκλειστικά από επιχειρήσεις που ανήκουν σε μαύρους" αυτή την εορταστική περίοδο.



Σε ανακοίνωσή της την περασμένη εβδομάδα, ο οργανισμός είπε ότι «σε κάθε στροφή, ο λευκός-υπεραριστοκρατικός-καπιταλισμός μας λέει να ξοδεύουμε τα χρήματά μας σε πράγματα που δεν χρειαζόμαστε, για να αποκομίσουμε κέρδη για τις εταιρείες» και σημειώνει ότι «ως διοργανωτής της BLMLA Ο Jan Williams μας υπενθυμίζει ότι «ο καπιταλισμός δεν αγαπά τους μαύρους».


Η ανάρτηση ιστολογίου προσθέτει ότι «ο καπιταλισμός της λευκής υπεροχής εφηύρε την αστυνόμευση, αρχικά ως «paddy rollers» της εποχής της σκλαβιάς, προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντά του και να βάλει στόχους στις πλάτες των μαύρων. Κάτω από τη σύγχρονη αστυνόμευση, αυτοί οι στόχοι έχουν κολληθεί στις πλάτες μαύρων ανθρώπων», συμπεριλαμβανομένων πολλών μαύρων πελατών που σκοτώθηκαν από την αστυνομία σε καταστήματα όπως το Walmart και το 24ωρο Fitness. 


«Ξεκινώντας το 2014, ως απάντηση στη δολοφονία του John Crawford από την αστυνομία στο Beavercreek του Οχάιο, το Black Lives Matter προκάλεσε τους ανθρώπους να «ονειρευτούν ένα #BlackXmas», να χρησιμοποιήσουν σκόπιμα τους οικονομικούς μας πόρους για να διαταράξουν τον καπιταλισμό της λευκής υπεροχής και να χτίσουν τη μαύρη κοινότητα» επενδύοντας σε οργανισμούς που διευθύνονται από μαύρα μέλη και εξυπηρετούν την αφροαμερικανική κοινότητα, αγοράζοντας από επιχειρήσεις που ανήκουν σε μαύρους «αποκλειστικά» και μετακινώντας χρήματα από «λευκές εταιρικές τράπεζες (που χρηματοδοτούν το gentrification, τις φυλακές και την περιβαλλοντική υποβάθμιση) σε μαύρους».


Η ανάρτηση ιστολογίου καταλήγει στο συμπέρασμα ότι "#BlackXmas μας προκαλεί να αποτινάξουμε τις αλυσίδες του καταναλωτισμού και να μπούμε πλήρως στη δική μας συλλογική δύναμη, να οικοδομήσουμε νέες παραδόσεις και να εκτελέσουμε μια επίθεση καθώς και μια άμυνα. Ας αξιοποιήσουμε την οικονομική μας δύναμη για να διαταράξουμε το λευκό- Ο υπέρμαχος-καπιταλισμός και η οικοδόμηση της κοινότητας των Μαύρων. 


Το BlackXmas έχει να κάνει με το να αυτοκαθορίζεται και να διαλύει υπάρχουσες δομές χτίζοντας νέες, και πιο βιώσιμες, επωφελείς… στα ονόματα των ισχυρότερων και πιο έντιμων πολεμιστών Προγόνων μας, στα ονόματα όλων εκείνων που έχουν κλαπεί με αστυνομική βία, προς τιμήν της κοινότητάς μας και ως δέσμευση για τις επόμενες γενιές».



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ