120 παιδιά νοσηλεύονται στο Ανόι μετά τον εμβολιασμό

Ένας μαθητής λαμβάνει ένα εμβόλιο Covid-19 στο Thanh Hoa, 1 Δεκεμβρίου 2021. Φωτογραφία από VnExpress/Lam Son


 Ο Thanh Hoa ανέστειλε τη χρήση μιας παρτίδας εμβολίου Pfizer Covid-19 αφού περισσότεροι από 120 μαθητές νοσηλεύτηκαν μετά τον εμβολιασμό τους.


Από τις 30 Νοεμβρίου, η κεντρική επαρχία εμβολιάζει παιδιά ηλικίας 15-17 ετών με το εμβόλιο Pfizer Covid-19. 


Ωστόσο, περισσότερα από 120 από τα παιδιά εισήχθησαν σε νοσοκομεία αφού παρουσίασαν συμπτώματα όπως ναυτία, υψηλό πυρετό ή αναπνευστικές δυσκολίες, δήλωσε την Πέμπτη το επαρχιακό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων (CDC).


Από αυτούς, οι 17 είχαν σοβαρές αντιδράσεις, αλλά η υγεία τους έχει σταθεροποιηθεί και συνεχίζουν να παρακολουθούνται στο νοσοκομείο, ανέφερε το κέντρο. Η αιτία των συμπτωμάτων τους δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από τις αρχές του Thanh Hoa.


Ο διευθυντής του CDC του Thanh Hoa, Luong Ngoc Truong, δήλωσε ότι η επαρχία σταμάτησε να χρησιμοποιεί την τρέχουσα παρτίδα εμβολίων. «Έχουμε ακόμη άλλες παρτίδες, επίσης εμβόλια Pfizer, οπότε θα συνεχίσουμε να εμβολιάζουμε τα παιδιά», είπε.


Η αιωρούμενη παρτίδα θα αποθηκευτεί και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αργότερα για άλλες ομάδες όπως ενήλικες, πρόσθεσε ο Truong.


Ο Vu Van Chinh, διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου της Περιφέρειας Ha Trung, είπε ότι οι παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό ήταν φυσιολογικές, αλλά είναι πιο πιθανό να συμβούν στα παιδιά παρά στους ενήλικες.


«Όσοι έχουν αντιδράσεις ή λιποθυμούν πρέπει να χωριστούν, ώστε να μην συμβεί αλυσιδωτή αντίδραση», είπε ο Chinh.


Το CDC του Thanh Hoa έχει διανείμει περίπου 117.000 δόσεις εμβολίου Covid-19 σε 27 περιοχές και πόλεις. Έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 56.700 δόσεις.


Την περασμένη εβδομάδα, τρία παιδιά πέθαναν μετά τον εμβολιασμό τους με το εμβόλιο Pfizer Covid-19 στο Bac Giang, στο Ανόι και στο Binh Phuoc. Η αιτία θανάτου έχει προσδιοριστεί ως «υπερβολική αντίδραση στο εμβόλιο».


Την περασμένη εβδομάδα, τέσσερις εργαζόμενοι στο εργοστάσιο παπουτσιών Kim Viet του Thanh Hoa πέθαναν μετά τον εμβολιασμό Vero Cell Covid-19, επίσης λόγω «υπερβολικής αντίδρασης».


VNEXPRESS


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ