Ο πρώτος θάνατος εφήβου στη Νότια Κορέα



 Ο πρώτος θάνατος εφήβου μετά τον εμβολιασμό Covid-19 καταγράφηκε στη Νότια Κορέα, οι αρχές ερευνούν το περιστατικό


Ένας έφηβος χωρίς υποκείμενα προβλήματα υγείας πέθανε στη Νότια Κορέα αφού έλαβε εμβόλιο Covid-19 Pfizer, ανέφεραν οι αρχές, λέγοντας ότι είναι η πρώτη τέτοια περίπτωση εμβολιασμένου ανηλίκου που πεθαίνει.


Μια έρευνα για το θάνατο του εφήβου έχει ξεκινήσει, όπως ανέφερε  το μεγάλο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας Yonhap επικαλούμενο τις υγειονομικές αρχές. Το ανώνυμο παιδί ήταν μαθητής γυμνασίου που εμβολιάστηκε με το εμβόλιο Pfizer-BioNTech Covid-19 στα μέσα Αυγούστου.


Διευκρινίζοντας ότι ο νεαρός λήπτης του εμβολίου δεν είχε υποκείμενα προβλήματα υγείας, οι αρχές δήλωσαν ότι ο έφηβος πέθανε στα τέλη Σεπτεμβρίου. Ο θάνατος σηματοδοτεί το πρώτο καταγεγραμμένο θανατηφόρο κρούσμα μεταξύ εμβολιασμένων εφήβων, πρόσθεσαν αξιωματούχοι.


Νωρίτερα φέτος, οι υγειονομικοί αξιωματούχοι στις ΗΠΑ ερευνούσαν τον θάνατο ενός 13χρονου από το Μίσιγκαν, ο οποίος πέθανε τρεις ημέρες μετά τη λήψη του δεύτερου εμβολίου ενός ανώνυμου εμβολίου κατά του κορονοϊού. 


Η υπόθεση στη συνέχεια ώθησε μια ομάδα γιατρών από μια μακρινή χώρα, τη Σιγκαπούρη, να γράψει μια ανοιχτή επιστολή προς τους κρατικούς αξιωματούχους τους, ζητώντας να σταματήσει ο εμβολιασμός των νέων έως ότου τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) διευκρινίσουν γιατί ένας έφηβος δέκτης τρυπήματος πέθανε.


Στη Νότια Κορέα, οι τελειόφοιτοι γυμνασίου και όσοι σκοπεύουν να παρακολουθήσουν εθνικές εισαγωγικές εξετάσεις κολεγίου λαμβάνουν εμβόλια Covid-19 από τον Ιούλιο. 


Πρόσφατα, ανήλικοι ηλικίας από 12 έως 17 ετών, καθώς και έγκυες γυναίκες εντάχθηκαν  στο περιφερειακό πρόγραμμα εμβολιασμού, σε μια προσπάθεια να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη στη χώρα. 


Ο Οργανισμός Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Κορέας (KDCA) ανακοίνωσε στη συνέχεια ότι περίπου 2,7 εκατομμύρια έφηβοι θα μπορούσαν να εμφανιστούν και να εμβολιαστούν χρησιμοποιώντας το εμβόλιο Pfizer-BioNTech που βασίζεται σε mRNA.


RT

Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ