Ενα φλυτζάνι καφέ πριν το δείπνο...

 

Η εξειδικευμένη ψυχολόγος και σύμβουλος ψυχοθεραπεύτριας διατροφικών διαταραχών Yelda Başaran έδωσε χρήσιμες συμβουλές μια λίστα κινήτρων και χρωμάτων για όσους θέλουν να χάσουν βάρος.

Οι συμβουλές της  Yelda Başarak περιλαμβάνονται σε ένα βιβλίο με τις εμπειρίες της κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού της στην «κατάθλιψη και διατροφικές διαταραχές».

Σ΄αυτό ετοίμασε μια λίστα κινήτρων για τους αναγνώστες  του βιβλίου, η οποία περιλαμβάνει επίσης ψυχολογική υποστήριξη για όσους θέλουν να χάσουν βάρος. 

Η Başaran δήλωσε ότι άρχισε να γράφει το βιβλίο μετά την πρόταση ενός θεατή σε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα.«Ετοίμαζα και παρουσίαζα προγράμματα ευεξίας. Παρουσίαζα τηλεοπτικά προγράμματα με τους γιατρούς φίλους μου. Είχα την ταυτότητα ενός ειδικού ψυχολόγου και ψυχοθεραπευτή. Σπούδασα κατάθλιψη και διατροφικές διαταραχές ενώ έκανα το μεταπτυχιακό μου στη Σχολή Cerrahpaşa της Κωνσταντινούπολης. Ενώ σπούδαζα αυτά, άρχισα να ταξιδεύω από πόλη σε πόλη. Παράτησα τα τηλεοπτικά προγράμματα και μετέτρεψα τις εμπειρίες μου σε βιβλίο.  Υπάρχουν πράγματα στο βιβλίο που όλοι γνωρίζουν. Δεν λέω «φάτε αυτό και φάτε αυτό» στο βιβλίο, δίνω μια λίστα με κίνητρα » , είπε.


  • «Θα φας το μέγεθος μιας γροθιάς»

Η Yelda Başaran δήλωσε ότι η πιο συχνή ερώτηση που της απευθύνεται, τόσο στα τηλεοπτικά προγράμματα όσο και στην κανονική ζωή, είναι "Πόσο πρέπει να τρώμε" και σε αυτήν την ερώτηση έλεγε πάντα: "Μιλάω για το πόσο θα φάτε όταν καθήσετε για φαγητό. Όταν μου γίνεται αυτή η ερώτηση, λέω "θα φας όσο η γροθιά σου". Γιατί το στομάχι σου είναι τόσο μεγάλο όσο η γροθιά σου ", είπε.


  • Ορεκτικά και ανορεκτικά χρώματα

Η Yelda Başaran υπενθύμισε ότι όσοι έχουν όρεξη δυσκολεύονται να "τρώνε λιγότερο" και σημείωσε ότι έχει σημαντικές συμβουλές που θα προετοιμάσουν τους ανθρώπους ψυχολογικά για το να τρώνε λιγότερο ή να τρώνε περισσότερο. "Στο βιβλίο μου, λέω στους ανθρώπους αν τα γεύματά τους είναι μεγάλα ή μικρά, τι μέγεθος πιάτων θα φάνε, καθώς και σε τι χρώμα πιάτα  μπορούν να φάνε, τη σημασία των χρωμάτων, ποια χρώματα διεγείρουν και καταστέλλουν την όρεξη. Μιλάω για ένα Υπάρχουν κάποιες μορφές θεραπείας που εφαρμόζουμε στον τομέα της ψυχολογίας. "Θέλω να πω, όποιος διαβάζει το βιβλίο μπορεί να είναι ο ψυχοθεραπευτής του. Το ισχυρίζομαι αυτό. Είμαστε υποχρεωμένοι να αγγίζουμε τη ζωή ενός ατόμου. Για να για να φτάσει σε αυτήν την επίγνωση, πρέπει να νιώσει έτοιμος για αυτό. Το βιβλίο μιλά για τη γλώσσα των χρωμάτων » , είπε.


Σημειώνοντας ότι υπάρχουν σημαντικές πηγές κινήτρων για τους ανθρώπους να κερδίσουν και να χάσουν βάρος, η Başaran δήλωσε ότι τα χρώματα περιλαμβάνονται επίσης στη λίστα στη λίστα κινήτρων στο βιβλίο του. "Ποια χρώματα διεγείρουν την όρεξη, ποια χρώματα την απενεργοποιούν. Για παράδειγμα, το ροζ είναι ένα αντικαταθλιπτικό χρώμα. Είναι πάντα κατάλληλο για κορίτσια, αλλά αν θέλετε να περιορίσετε την όρεξή σας, μπορείτε να φάτε το γεύμα σας σε ροζ πιάτα σε ροζ περιβάλλον . Το πράσινο καταστέλλει την όρεξη, είναι το χρώμα της υγείας. Το μπλε καταστέλλει την όρεξη. Αλλά το κόκκινο ανοίγει την όρεξη. Επειδή η αδρεναλίνη. Είναι ένα χρώμα στο καφέ. Διεγείρει την όρεξη. Αν θέλετε να αυξήσετε την όρεξή σας, να είστε κοντά στο κόκκινο, κίτρινο, πορτοκαλί. Εάν θέλετε να απενεργοποιηθεί, να είναι κοντά στο ροζ, το πράσινο και το μπλε και λίγο πιο κοντά στο μωβ. Όταν κοιτάμε τις διαφημίσεις τροφίμων, συνήθως είναι πάντα κόκκινο, κίτρινο, καφέ. Όταν κοιτάζετε χρώμα υγείας, είναι συνήθως πράσινο, λευκό χρώμα. Το μοβ είναι το χρώμα της ισορροπίας » , είπε.


  • Σύσταση "Καφές" κατά μπακλαβά και κεμπάπ

Αναφέροντας τη σημασία της ισορροπίας στο φαγητό και το ποτό, η Başaran προσέφερε καφέ σε μια γαστρονομική πόλη όπως το Gaziantep, ενάντια σε τρόφιμα όπως ο μπακλαβάς και το κεμπάπ που θα σας κάνουν να πάρετε εύκολα βάρος. Σημειώνοντας ότι μπορεί να επιτευχθεί ισορροπία με τον καφέ που πρέπει να πίνεται πριν και μεταξύ των γευμάτων,  είπε: «Επομένως, το πιο σημαντικό μήνυμα του βιβλίου μου πρέπει να είναι μια απόφαση και η εξεύρεση ισορροπίας . Γι 'αυτό έχω μια δίαιτα με κλίμακα. Πρέπει να ισορροπήσουμε τα πάντα. Ο καφές έχει μια αίσθηση κορεσμού. Όταν σας παρουσιάσουν μπακλαβά, φροντίστε να ζητήσετε πρώτα καφέ χωρίς ζάχαρη. Προσπαθήστε να μην φάτε αυτό το φαγητό για 20 λεπτά αφού πιείτε τον καφέ σας. Γιατί η αίσθηση της πληρότητας εξαφανίζεται σε 20 λεπτά. Μετά από αυτό, μπορείτε να αρχίσετε να τρώτε λίγο » , είπε


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ