PCR TEST -Ο δημιουργός του και οι θεωρίες που το ακολουθούν



 Σε μια σειρά αναρτήσεων στα socialmedia έχουν διατυπωθεί ισχυρισμοί για τον άνθρωπο που εφηύρε τις δοκιμές PCR, τον Dr Kary B. Mullis αλλά και για το τι σημαίνει αυτό για τις δοκιμές Covid-19.


Οι αναρτήσεις αυτές ισχυρίζονται ότι  

«Ο Δρ Mullis είπε ότι αυτή η δοκιμή PCR δεν έγινε για να ανιχνεύσει οποιοδήποτε τύπο μολυσματικής νόσου. Έχει σχεδιαστεί για να παίρνει υπογραφή DNA και RNA του ατόμου που δοκιμάζεται ».


Αντιθέτως οι υπερασπιστές του test PCR λένε πως δεν υπάρχει απολύτως καμία απόδειξη ότι ο εφευρέτης της διαδικασίας PCR το είπε αυτό. 


Η PCR χρησιμοποιείται για μια σειρά επιστημονικών διαδικασιών και γενικά, ενισχύει κομμάτια γενετικής πληροφορίας έτσι ώστε να μπορούν να ανιχνευθούν μέσα σε δείγματα. Αλλά οι δοκιμές PCR είναι συγκεκριμένες για το DNA για το οποίο δοκιμάζονται, είτε πρόκειται για άτομο είτε για ιό, επομένως δεν είναι «σχεδιασμένα» για να συλλέγουν το γενετικό υλικό του ατόμου που δοκιμάζεται.


Ισχυρίζονται ακόμα ότι ο Mullis δεν είπε ότι οι δοκιμές PCR δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για έλεγχο για ασθένειες, όπως υποστηρίζουν ορισμένες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η σύγχυση φαίνεται να προέκυψε από τα αποσπάσματά του σε ένα άρθρο του 1996 σχετικά με τον HIV και το AIDS. Σε αυτό, ούτε ο συντάκτης του άρθρου, ούτε ο Δρ Mullis είπαν ότι ο έλεγχος PCR δεν λειτουργεί ή προσδιορίζει μόνο το DNA ή το RNA του ατόμου που εξετάζεται. 


Ο συγγραφέας παραθέτει στην πραγματικότητα τον Δρ Mullis να λέει 

"Η ποσοτική PCR είναι οξύμωρο" στο πλαίσιο της δοκιμής ιικού φορτίου (η ποσότητα του ιού που υπάρχει) σε άτομα με HIV. Αυτό δεν σημαίνει ότι πίστευε ότι ο έλεγχος PCR δεν λειτούργησε καθόλου, αλλά ότι υπάρχουν περιορισμοί στην ανίχνευση των συγκεκριμένων επιπέδων ενός ιού από ένα δείγμα χρησιμοποιώντας δοκιμή PCR.


Οι ελεγκτές γεγονότων στο Australian Associated Press λένε ότι όταν τα αποσπάσματα σχετικά με τη δοκιμή PCR για τη συλλογή του DNA του ατόμου που δοκιμάστηκε εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο διαδίκτυο, "δεν αποδόθηκαν στον Δρ Mullis αλλά σε έναν διαδικτυακό σχολιαστή που ονομάζεται" VirusGuy "".


  • Τι είναι η PCR;

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο έλεγχος για να διαπιστωθεί αν κάποιος έχει Covid-19 πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας μια εξαιρετικά κοινή διαδικασία που ονομάζεται PCR και είναι γνωστή ως test PCR . Αυτό περιλαμβάνει την εισαγωγή στυλεού από το λαιμό και τη μύτη κάποιου και στη συνέχεια τη χρήση PCR για τον εντοπισμό του γενετικού υλικού του ιού που προκαλεί τον Covid-19 (που ονομάζεται SARS-CoV-2).


Η PCR ή αλυσιδωτή αντίδραση πολυμεράσης , είναι απλώς η διαδικασία με την οποία αυτό το γενετικό υλικό μπορεί να ανιχνευθεί από τους επιστήμονες. Το εργαστήριο που κάνει τις δοκιμές προσθέτει μια πολύ συγκεκριμένη ουσία στο δείγμα και εάν το δείγμα περιέχει οποιοδήποτε SARS-CoV-2, αυτή η ουσία πυροδοτεί μια αλυσιδωτή αντίδραση που δημιουργεί αρκετά αντίγραφα του γενετικού υλικού έτσι ώστε να μπορεί να ανιχνευθεί μέσω ανάλυσης.

Mullis το 2006


Η PCR - αλυσιδωτή αντίδραση πολυμεράσης,  εφευρέθηκε από τον χημικό Kary Banks Mullis , στις 16 Δεκεμβρίου του 1983. Ο Mullis για την ανακάλυψή του αυτή, μοιράστηκε το Νόμπελ Χημείας του 1993 με τον Μάικλ Σμιθ  και του απονεμήθηκε το Ιαπωνικό Βραβείο την ίδια χρονιά. 

Η εφεύρεσή του έγινε μια κεντρική τεχνική στη βιοχημεία και τη μοριακή βιολογία , που περιγράφεται από τους The New York Times ως "εξαιρετικά πρωτότυπη και σημαντική, διαιρώντας ουσιαστικά τη βιολογία στις δύο εποχές πριν από την PCR και μετά την PCR". 

Ο Mullis προκάλεσε αντιπαραθέσεις για την άρνηση του ρόλου των ανθρώπων στην κλιματική αλλαγή και για την έκφραση αμφιβολιών ότι ο HIV προκαλεί AIDS . 

Ο Mullis γεννήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 1944 και πέθανε στις 7 Αυγούστου του 2019 σε ηλικία 74 χρ. από πνευμονία, πολύ πριν αρχίσει να εξαπλώνεται ο Covid-19 τον Δεκέμβριο του 2019. 


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ