DONALD TRUMP (ΒΙΟ)



 Η βιογραφία για τον Πρόεδρο Τραμπ είναι ευγενική προσφορά του Ιστορικού Συλλόγου του Λευκού Οίκου.


Ο Ντόναλντ Τζον Τραμπ γεννήθηκε στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, στις 14 Ιουνίου 1946. Ο πατέρας του, Φρεντ Τραμπ, ήταν ένας πολύ επιτυχημένος κατασκευαστής ακινήτων. Ο πρεσβύτερος Τραμπ ήταν γερμανικής καταγωγής και η σύζυγός του, Μαίρη Μακλόντ, σκωτσέζικης καταγωγής. Ο γιος τους Ντόναλντ ήταν ο δεύτερος νεότερος από πέντε παιδιά. Σπούδασε στη Στρατιωτική Ακαδημία της Νέας Υόρκης και στο Wharton School of Finance and Commerce στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας. Ακόμη και πριν αποφοιτήσει, ασχολήθηκε με την ακίνητη περιουσία και τις κατασκευές, και ως νεαρός ανέλαβε την εταιρεία του πατέρα του, μετονομάζοντας την ως οργάνωση Trump.


Ο Οργανισμός Τραμπ ασχολήθηκε σύντομα με πολλά έργα, όπως ξενοδοχεία, θέρετρα, κτίρια κατοικιών και επαγγελματικών χώρων, καζίνο και γήπεδα γκολφ, τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στο εξωτερικό. 

Το πρώτο του από πολλά βιβλία ήταν το The Art of the Deal, που δημοσιεύθηκε το 1987. Το 2004 κυκλοφόρησε το Apprentice (αργότερα The Celebrity Apprentice), μια δημοφιλή τηλεοπτική σειρά που προβλήθηκε μέχρι το 2015. 

Το 2016 ο Trump νίκησε περισσότερους από δώδεκα  αντιπάλους για να κερδίσει το διορισμό του ως προέδρου των Ρεπουμπλικανών και στη συνέχεια κέρδισε τις εκλογές από την πρώην υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον. Το σλόγκαν της εκστρατείας του ήταν «Make America Great Again» και κινήθηκε γρήγορα για να αναζωογονήσει τις πολιτικές «Buy American and Hire American». Υπέγραψε ένα μεγάλο νομοσχέδιο φορολογικής μεταρρύθμισης στο νόμο και κατευθύνει τη μείωση των ομοσπονδιακών κανονισμών που αποσκοπούν στη διασφάλιση μιας μακροχρόνιας οικονομικής επέκτασης και ενός ιστορικά χαμηλού ποσοστού ανεργίας. Οι εμπορικές του πολιτικές ενθάρρυναν τους δασμούς σε ξένο αλουμίνιο και χάλυβα και μια σειρά επαναδιαπραγματεύσεων εμπορικών συμφωνιών με το Μεξικό, τον Καναδά, την Κίνα, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα.


Άλλες προτεραιότητες περιελάμβαναν διορισμούς Ανώτατου Δικαστηρίου και ομοσπονδιακού δικαστικού σώματος, για την αντιμετώπιση της κρίσης οπιοειδών, επιδίωξη μείωσης του κόστους συνταγογραφούμενων φαρμάκων και βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης για τους βετεράνους. Η δέσμευση του Trump για την «πρώτη Αμερική» στο εξωτερικό διαμόρφωσε όχι μόνο τις εμπορικές και δασμολογικές του πολιτικές, αλλά και την προσέγγισή του στη μετανάστευση και στο εξωτερικό. 

Με παρότρυνση του, τα κράτη μέλη του Οργανισμού Συνθήκης του Βόρειου Ατλαντικού (ΝΑΤΟ) αύξησαν τις συνεισφορές τους στη συμμαχία. Ο Τραμπ αναγνώρισε την ισραηλινή κυριαρχία στα υψίπεδα του Γκολάν και μετέφερε την Αμερικανική Πρεσβεία από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντας την αρχαία πόλη ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.


Η προσέγγισή του στο πρόβλημα της διάδοσης των πυρηνικών όπλων περιελάμβανε τη μέγιστη οικονομική πίεση τόσο στη Βόρεια Κορέα όσο και στο Ιράν. Ο Τραμπ αύξησε τον προϋπολογισμό του στρατού των ΗΠΑ, και κατά τη διάρκεια της διοίκησής του, το αυτοανακηρυγμένο Ισλαμικό Κράτος (ISIS), το οποίο είχε καταλάβει έδαφος στο Ιράκ και τη Συρία και ήταν υπεύθυνο για την υποκίνηση τρομοκρατικών επιθέσεων, ηττήθηκε.


Ο Πρόεδρος Τραμπ και η σύζυγός του, Μελάνια Τραμπ, έχουν έναν γιο, τον Βαρόν. Ο Πρόεδρος Τραμπ έχει επίσης τέσσερα ενήλικα παιδιά από προηγούμενους γάμους: Donald Jr., Ivanka, Eric και Tiffany, καθώς και εννέα εγγόνια.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ