5 ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΓΙΑ COVID-19

 

Πέντε πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών, απαγορεύουν τη χρήση διαβατηρίων για τους εμβολιασμένους για Covid-19 με πιο πρόσφατη τη Μοντάνα που προστέθηκε στη λίστα μετά το  Idaho του Τέξας  τη Φλόριντα και τη Γιούτα  


H Μοντάνα έγινε το πέμπτο κράτος  στην απαγόρευση των διαβατηρίων εμβολίων Coronavirus 

Ο κυβερνήτης της Μοντάνα Greg Gianforte  υπέγραψε την εκτελεστική εντολή την Τετάρτη για να απαγορεύσει στο κράτος και στις επιχειρήσεις να υποχρεώσουν τους πολίτες να πάρουν τα διαβατήρια εμβολίων, καθιστώντας τη Μοντάνα το πέμπτο κράτος που καταγγέλλει τα διαβατήρια που επιτρέπουν στους κατόχους να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί κατά του κοροναϊού, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι αντιδρούν στην εφαρμογή του και συνεχίζουν να αναγάγουν το θέμα σε μέγα πολιτικό ζήτημα πολέμου .


Ο Gianforte, ο οποίος υπέγραψε την εκτελεστική εντολή από την απομόνωση μετά από θετικές δοκιμές για κοροναϊό την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ότι θα εξακολουθήσει να «ενθαρρύνει» τους ψηφοφόρους του να λάβουν εμβόλιο, αλλά είπε ότι δεν θα επιτρέψει τα διαβατήρια εμβολίων στη Μοντάνα προκειμένου να προστατεύσει την «ατομική ελευθερία και τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών"


Είναι ένα συναίσθημα που μοιράζεται με τον κυβερνήτη του Idaho Brad Little, ο οποίος εξέδωσε μια εντολή την Παρασκευή απαγορεύοντας σε κρατικές υπηρεσίες να απαιτούν απόδειξη εμβολιασμού για Covid-19 για τη λήψη δημόσιων υπηρεσιών , στην οποία σημείωσε ότι τα εμβόλια είναι η «καλύτερη προσπάθεια για την προστασία των θέσεων εργασίας και σώζουν ζωές. "


Την Τρίτη 6 Απριλίου, ο κυβερνήτης του Τέξας Greg Abbott  εξέδωσε παρόμοια εκτελεστική εντολή για τον αποκλεισμό κρατικών τμημάτων και ομάδων του Τέξας που χρησιμοποιούν δημόσια κεφάλαια για την έκδοση διαβατηρίων εμβολίων ή την υποχρέωση απόδειξης ανοσοποίησης για τη λήψη υπηρεσιών.


Την Παρασκευή 2 Απριλίου, ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ron DeSantis υπέγραψε μια εκτελεστική εντολή με ακόμη μεγαλύτερη εμβέλεια  Σύμφωνα με την εντολή, η κρατική κυβέρνηση θα τιμωρήσει τις ιδιωτικές επιχειρήσεις που επιλέγουν να απαιτήσουν απόδειξη εμβολιασμού αποκλείοντάς τις από κρατικές επιχορηγήσεις ή συμβάσεις.


Τον Φεβρουάριο, ο κυβερνήτης της Γιούτα, Spencer Cox, υπέγραψε νομοσχέδιο που απαγορεύει στην κρατική κυβέρνηση της Γιούτα να εξαγοράζει ή να εκδίδει διαβατήρια εμβολίων , αν και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις παραμένουν ελεύθερες να τους εξουσιοδοτούν για τους προστάτες εάν το επιθυμούν.


Άλλοι Ρεπουμπλικάνοι κυβερνήτες δεν έχουν εκδώσει εκτελεστικές εντολές σχετικά με τα διαβατήρια εμβολίων, αλλά έχουν δηλώσει ότι δεν υποστηρίζουν τη χρήση τους, όπως ο κυβερνήτης του Τενεσί Gov. Bill Lee , ο κυβερνήτης της Iowa Gov. Kim Reynolds  και της Georgia Grian Brian Kemp .


Ο Λευκός Οίκος έχει δεσμευτεί ότι δεν θα επιδιώξει τη χρήση διαβατηρίου εμβολίου που χρηματοδοτείται από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Η κυβέρνηση του Biden «δεν είναι θα υποστηρίξει ένα σύστημα που απαιτεί από τους Αμερικανούς να φέρουν διαπιστευτήρια», δήλωσε την Τρίτη στους υπουργούς Τύπου του Λευκού Οίκου η Τζεν Ψάκη.


Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν μιλήσει εναντίον των διαβατηρίων εμβολίων λόγω ανησυχιών ότι η χρήση τους θα παραβιάσει τα δικαιώματα απορρήτου των χρηστών και ότι θα χρησιμοποιηθούν για τη διάκριση εναντίον Αμερικανών που δεν έχουν εμβολιαστεί . Η πλειοψηφία των διαβατηρίων εμβολίων που αναπτύσσονται διοικείται από ιδιωτικές εταιρείες με την ελπίδα ότι θα ενθαρρύνει τους πελάτες να αισθάνονται ασφαλείς να ταξιδεύουν και να επιδιώκουν την προσωπική ψυχαγωγία ξανά σε μέρη όπως αθλητικούς χώρους, εστιατόρια και χώρους ζωντανής μουσικής. 


Μέχρι στιγμής, η Νέα Υόρκη είναι η μόνη πολιτεία που κυκλοφόρησε το δικό της διαβατήριο εμβολίων.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ