Η NOTIA ΚΟΡΕΑ ΕΡΕΥΝΑ ΔΥΟ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ COVID-19

Οι αρχές της Νότιας Κορέας δήλωσαν την Τετάρτη ότι διερευνούν το θάνατο δύο ατόμων μετά από δημοσίευμα των μέσων ενημέρωσης ότι το ζευγάρι - και οι δύο με προϋπάρχουσες νόσους - πέθανε μέσα σε λίγες ημέρες από τη λήψη του εμβολίου COVID-19 της AstraZeneca.


Eνας 63χρονος  ασθενής σε γηροκομείο της Seoul με εγκεφαλοαγγειακή νόσο εμφάνισε συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένου του υψηλού πυρετού, αφού έλαβε το εμβόλιο AstraZeneca, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap. 

Το άτομο μεταφέρθηκε σε μεγαλύτερο νοσοκομείο την Τρίτη, αλλά πέθανε μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων δηλητηρίασης αίματος και πνευμονίας, δήλωσε ο Yonhap.


Ένα άλλο άτομο στα 50 του με καρδιακή διαταραχή και διαβήτη πέθανε την Τετάρτη αφού υπέστη πολλαπλές καρδιακές προσβολές, έχοντας λάβει το ίδιο εμβόλιο μια ημέρα νωρίτερα, ανέφερε το πρακτορείο.


Ένας αξιωματούχος της Κορεατικής Υπηρεσίας Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (KDCA) δήλωσε στο Reuters ότι ερευνά την αιτία των θανάτων, αλλά δεν ανέπτυξε ούτε επιβεβαίωσε τις λεπτομέρειες της έκθεσης του Yonhap.


Εκπρόσωπος της AstraZeneca στη Σεούλ είπε ότι η εταιρεία δεν είχε κανένα σχόλιο προς το παρόν.


Η Νότια Κορέα άρχισε να εμβολιάζει τον πληθυσμό της την περασμένη εβδομάδα. Μέχρι την Τρίτη τα μεσάνυχτα, 85.904 άτομα είχαν λάβει τις πρώτες δόσεις του εμβολίου AstraZeneca και 1.524 είχαν λάβει πλάνα Pfizer, σύμφωνα με δήλωση της KDCA.


Η Νότια Κορέα ανέφερε 444 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19 την Τρίτη, από 344 τη Δευτέρα, αυξάνοντας τον αριθμό της χώρας σε 90.816 μολύνσεις, με 1.612 θανάτους.




Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ