Η Τουρκία μελετά τη χρήση Κρυπτονομίσματος



Το Υπουργείο Οικονομικών  της Τουρκίας διεξάγει μελέτη σχετικά με τα κρυπτονομίσματα εν μέσω της πρόσφατης συζήτησης για το Bitcoin.


Σε δελτίο τύπου, το υπουργείο ανέφερε ότι συνεργάζεται με την Τουρκική Κεντρική Τράπεζα, τον Οργανισμό Τραπεζικών Κανονισμών και Εποπτείας και το Συμβούλιο Κεφαλαιαγορών στην έρευνά του.


"Μοιραζόμαστε παγκόσμιες ανησυχίες σχετικά με τα κρυπτονομίσματα", σημείωσε η δήλωση.

Πρόσθεσε ότι οι εξελίξεις παρακολουθούνται από το υπουργείο.

Σύμφωνα μάλιστα με τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας Νασί Αγκπάλ : «Υπάρχει ένα έργο που ξεκίνησε με ψηφιακό χρήμα. Επί του παρόντος έχει ολοκληρωθεί η μελέτη. Στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε πιλοτικές δοκιμές στο δεύτερο εξάμηνο του 2021. ”


Η εφεύρεση του Bitcoin το 2008, του πιο γνωστού και κορυφαίου κρυπτονομίσματος, ήταν το κορυφαίο θέμα της ατζέντας της οικονομίας την τελευταία περίοδο.


Ενώ η αξία του είναι περίπου 47.800 $ σήμερα, ήταν μόλις 8.900 $ το χρόνο και περίπου 400 $ πριν από πέντε χρόνια.


Υπάρχουν χιλιάδες κρυπτονομίσματα που παρατίθενται σε διαφορετικές αγορές συναλλάγματος, συμπεριλαμβανομένων των Binance, Bittrex και Bitstamp.


Τα κρυπτονομίσματα είναι βασικά ψηφιακά νομίσματα, όπως το Bitcoin, το Ethereum και το Ripple, τα οποία μπορούν να μεταφερθούν μεταξύ λογαριασμών και χρηματιστηριακών αγορών και μπορούν να χρησιμοποιηθούν.


Είναι αποκεντρωμένα με τεχνολογία blockchain, χωρίς κεντρική τράπεζα ή μεμονωμένο διαχειριστή.


Παρόλο που η χρήση τους έχει αυξηθεί σε όλο τον κόσμο, το ψηφιακό νόμισμα δεν έχει ακόμη εγκριθεί από όλες τις χρηματοοικονομικές αρχές και υπάρχουν συνεχείς σημαντικοί κίνδυνοι, όπως η ζώνη υψηλής διακύμανσης.


Από την άλλη πλευρά, ορισμένες χώρες, όπως η Κίνα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, εργάζονται σε επίσημα κρυπτονομίσματα.


Το Bitcoin και άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία αναμένεται να συζητηθούν παγκοσμίως την προσεχή περίοδο.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ