ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΟΥ ΑΝΕΠΤΥΞΕ ΤΟ ΤΕΣΤ ΣΑΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID-19



 Ο καθηγητής έρευνας στο Πανεπιστήμιο Rutgers που ανέπτυξε το πρώτο τεστ σάλιου για τον κοροναϊό πέθανε απροσδόκητα, όπως ανακοίνωσε το κολέγιο.


Γεννημένος στο Νιου Τζέρσεϋ,  ο Άντριου Μπρουκς,  πέθανε στις 23 Ιανουαρίου, σε ηλικία 51 ετών, σύμφωνα με δήλωση του πανεπιστημίου , χωρίς να δοθούν περισσότερες πληροφορίες για το θάνατό του.


Ο Brooks ηγήθηκε της προσπάθειας να αναπτύξει το τεστ COVID-19 για το σάλιο, ως διευθύνων σύμβουλος και διευθυντής της τεχνολογικής ανάπτυξης στο RUCDR Infinite Biologics.


Το τεστ, πήρε  εξουσιοδότηση έκτακτης ανάγκης από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων τον Απρίλιο και ένα μήνα αργότερα εγκρίθηκε για χρήση στο σπίτι.


Πάνω από 4 εκατομμύρια από τα τεστ ταχείας απόκρισης έχουν πραγματοποιηθεί από τον Μάρτιο, δήλωσε το Πανεπιστήμιο Rutgers.


Ο Brooks ήταν καθηγητής έρευνας στη Σχολή Τεχνών και Επιστημών του Rutgers-New Brunswick στο Τμήμα Γενετικής, ακαδημαϊκό μέλος του Ινστιτούτου Ανθρώπινης Γενετικής του Νιου Τζέρσεϋ, μέλος ερευνητικής σχολής στο Ινστιτούτο Επιστημών Υγείας του Περιβάλλοντος και της Εργασίας του Rutgers και μέλος του  Κέντρου Αριστείας του NIHS.


Ήταν επίσης μέλος της μεταπτυχιακής σχολής στο κοινό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών Rutgers στην Τοξικολογία.


Ο Μπρουκς έλαβε το διδακτορικό του στη νευροεπιστήμη από το Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ και αργότερα έγινε διευθυντής του πυρήνα του ιατρικού κέντρου. Τέσσερα χρόνια αργότερα, επέστρεψε στο Νιου Τζέρσεϋ για να διευθύνει το κοινό ερευνητικό και τεχνολογικό κέντρο Rutgers / UMDNJ EOHSI Bionomics.


Συνέγραψε περισσότερες από 70 δημοσιεύσεις και «έπαιξε βασικό ρόλο» στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, βιο-τραπεζικών και αναλυτικών υπηρεσιών σε πολλά μεγάλα ερευνητικά έργα «που έχουν δώσει πληροφορίες για τη γονιδιωματική αιτιολογία των ανθρώπινων ασθενειών και τις επιπτώσεις των περιβαλλοντικών εκθέσεων», δήλωσε ο Rutgers. .


Ο Brooks υπηρέτησε επίσης 17 χρόνια ως σύμβουλος της FDA ως διευθυντής του Harlan (τώρα Envigo) GeneScreen Laboratory και ως συνιδρυτής διευθυντής της BioProcessing Solutions Alliance.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ