ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΠΛΗ ΜΑΣΚΑ

 

Μια εντυπωσιακή έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ) αποκάλυψε ότι η χρήση διπλής μάσκας παρέχει διπλάσια προστασία έναντι του κοροναϊού.


Στη μελέτη, σωματίδια του ίδιου μεγέθους με τα σωματίδια Covid-19 ψεκάστηκαν  από απόσταση περίπου δύο μέτρων σε δύο τεχνητές κεφαλές φορώντας η μια μία μάσκα και η άλλη δύο μάσκες 


Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 40 τοις εκατό των σωματιδίων που ψεκάστηκαν στην τεχνητή κεφαλή με μία μάσκα μπλοκαρίστηκαν, ενώ στην τεχνητή κεφαλή με δύο μάσκες μπλοκαρίστηκε το 80 τοις εκατό, διπλάσιο ποσοστό.


Σε μια δήλωση, ο Τζον Μπρουκς σημείωσε ότι το 95 τοις εκατό των σωματιδίων είναι μπλοκαρισμένα εάν όλοι στο περιβάλλον φορούν διπλές μάσκες.


«Η πρώτη πρόκληση είναι να κάνεις όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να φορούν μάσκες. Μετά από αυτό, βοηθώντας όσους φορούν μάσκες να αξιοποιήσουν στο έπακρο τη μάσκα», δήλωσε ο Brooks . 


Το CDC ενημέρωσε την οδηγία κατά του ιού ότι μια μάσκα υφάσματος που φοριέται πάνω από τη χειρουργική μάσκα θα μπορούσε να είναι πιο προστατευτική κλείνοντας τα κενά στη μάσκα που φορούσε για πρώτη φορά. Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, αναφέρθηκε ότι υπήρχαν πολλοί παράγοντες που εμποδίζουν τη μελέτη να καταλήξει σε ένα σαφές συμπέρασμα.


Δηλώνοντας ότι χρησιμοποιούν μόνο μία μάρκα χειρουργικών και υφασμάτινων μασκών στη μελέτη, οι ερευνητές δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν εάν το ίδιο αποτέλεσμα θα επιτευχθεί σε κάθε μάρκα μάσκας και δήλωσε ότι συμφωνούν ότι η χρήση διπλών μασκών θα παρέχει περισσότερη προστασία κατά του ιού, ανεξάρτητα από τις αναλογίες.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ