AL SISI - ΟΧΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ

 

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι προειδοποίησε τον πληθυσμό να μην έχει περισσότερα από δύο παιδιά για να μειώσει το κόστος στο κράτος.


Την 1η Ιανουαρίου, η Κεντρική Υπηρεσία Δημόσιας Κινητοποίησης και Στατιστικής ανακοίνωσε ότι ο πληθυσμός της Αιγύπτου είχε φτάσει τα 101,38 εκατομμύρια και ότι είχε αυξηθεί κατά 1,38 εκατομμύρια κατά την περίοδο των δέκα μηνών.


Υπάρχουν περίπου 20 εκατομμύρια άνθρωποι στις επαρχίες του Καΐρου και της Γκίζας.


"Οι συνθήκες διαβίωσης χειροτερεύουν και χρειαζόμαστε ένα τρισεκατομμύριο δολάρια για να αντισταθμίσουμε την αύξηση του πληθυσμού", ανακοίνωσε ο Αιγύπτιος ισχυρός σε ιατρικό συνέδριο στην Ισμαηλία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.


Πρόσθεσε ότι οι συνθήκες διαβίωσης δεν θα βελτιωθούν έως ότου η αύξηση του πληθυσμού είναι υπό έλεγχο. Περίπου το ένα τρίτο των Αιγυπτίων ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.


Ο υπουργός Υγείας Hala Zayed πρόσθεσε ότι ο αυξανόμενος πληθυσμός της Αιγύπτου αποτελεί μεγάλο βάρος για το κράτος.


Ο Αλ-Σίσι είπε προηγουμένως ότι ο υπερπληθυσμός και η τρομοκρατία είναι οι μεγαλύτερες απειλές που αντιμετωπίζει η Αίγυπτος. Το 2018 η διοίκησή του ξεκίνησε το  itneen kefaya , δύο είναι αρκετά, εκστρατεία σε μια προσπάθεια να αλλάξει νοοτροπία σχετικά με τα υψηλά ποσοστά γεννήσεων αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση σχετικά με την αντισύλληψη.


Πέρυσι, ο Αλ-Σίσι συνέκρινε την Αίγυπτο με τον πληθυσμό της Γερμανίας, ο οποίος είπε ότι δεν έχει αυξηθεί τα τελευταία 25 χρόνια και ως εκ τούτου δεν χρειαζόταν σταθμό παραγωγής ενέργειας, νέα υποδομή ή εγκατάσταση επεξεργασίας νερού.


Αυτό σημαίνει ότι η Γερμανία δεν χρειάζεται να διαθέσει πόρους προϋπολογισμού για να καλύψει την αύξηση του πληθυσμού της, κατέληξε.


Ο ίδιος ο Αλ Σίσι έχει τέσσερα παιδιά.


Οι επικριτές έχουν επιτεθεί στις προσπάθειες της κυβέρνησης να κατηγορήσει τις κακές συνθήκες διαβίωσης για την τεράστια αύξηση του πληθυσμού όταν συνεχίζει να επενδύει τεράστια ποσά σε πολυτελή έργα που έχουν μικρό όφελος για τον μέσο πολίτη.


Ο στρατός ελέγχει τεράστια ποσά της οικονομίας, διατηρώντας το μονοπώλιο σε πολλές βιομηχανίες και ως εκ τούτου αποτελεί βασική πηγή διαφθοράς και της φτώχειας που είναι άμεσο αποτέλεσμα αυτού.


Η κυβέρνηση διαθέτει επίσης άπειρους πόρους για την  αγορά όπλων από δυτικές χώρες  που συχνά δεν χρησιμοποιούνται ακόμη.


Οι αντίπαλοι αμφισβήτησαν εάν εάν η αύξηση του πληθυσμού της Αιγύπτου επιβραδυνθεί, τα προβλήματα της χώρας θα επιλυθούν πραγματικά και οι συνθήκες διαβίωσης των πολιτών θα βελτιωθούν.


Προσθέτοντας ότι θα υπάρξει σημαντική βελτίωση στις συνθήκες διαβίωσης εάν η κυβέρνηση σταματήσει την  αδυσώπητη καταστολή των ελευθεριών .

memo


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ