H ΜΕRCK & CO ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΩΣ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΤΙΪΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ



 Η φαρμακοβιομηχανία Merck & Co δήλωσε ότι θα σταματήσει την ανάπτυξη των δύο εμβολίων COVID-19 και θα επικεντρώσει την έρευνα πανδημίας στις θεραπείες, με αρχικά δεδομένα για ένα πειραματικό αντιϊκό από του στόματος αναμενόμενο μέχρι τα τέλη Μαρτίου.



Η Merck σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, καθυστέρησε να συμμετάσχει στον αγώνα για την ανάπτυξη εμβολίου για την προστασία από τον κοροναϊό, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει σκοτώσει περισσότερα από 2 εκατομμύρια άτομα και συνεχίζει να αυξάνεται σε πολλά μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών.


Η εταιρεία θα καταγράψει μια προ φόρων διακοπή κατά το τέταρτο τρίμηνο για τον υποψήφιο εμβόλιο V591, το οποίο απέκτησε με την αγορά του αυστριακού κατασκευαστή εμβολίων Themis Bioscience και το V590, που αναπτύχθηκε με τον μη κερδοσκοπικό ερευνητικό οργανισμό IAVI, όπως δήλωσε η Merck 


Σε πρώιμες δοκιμές, και τα δύο εμβόλια δημιούργησαν ανοσοαποκρίσεις που ήταν κατώτερες από αυτές που παρατηρήθηκαν σε άτομα που είχαν αναρρώσει από το COVID-19, καθώς και αυτά που αναφέρθηκαν για άλλα εμβόλια COVID-19, ανέφερε η εταιρεία.


Η ανακοίνωση αποτελεί οπισθοδρόμηση για την καταπολέμηση της πανδημίας και έρχεται ένα μήνα μετά την καθυστέρηση της εκτόξευσης του Sanofi και της GlaxoSmithKline στα τέλη του 2021, υπογραμμίζοντας τις προκλήσεις της ανάπτυξης εμβολίων με ταχύτητα ρεκόρ.


Δεκάδες εκατομμύρια δόσεις εμβολίων από τους αντιπάλους της Pfizer Inc και την BioNTech καθώς και από τη Moderna Inc. έχουν μέχρι στιγμής χορηγηθεί παγκοσμίως, ενώ οι Johnson & Johnson, AstraZeneca Plc και άλλοι αγωνίζονται επίσης για την ανάπτυξη ασφαλών και αποτελεσματικών εμβολίων για την προστασία από τον ιό.

Η Merck δήλωσε ότι θα επικεντρώσει τις προσπάθειες έρευνας και κατασκευής του COVID-19 σε δύο ερευνητικά φάρμακα: MK-7110 και MK-4482, τα οποία τώρα ονομάζει molnupiravir.


Το Molnupiravir, το οποίο αναπτύσσεται σε συνεργασία με το Ridgeback Bio, είναι ένα αντιικό από του στόματος που μελετάται τόσο σε νοσοκομεία όσο και σε εξωτερικούς ασθενείς.


Η Merck είπε ότι η δοκιμή Φάσης 2/3 του φαρμάκου αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο, αλλά τα αρχικά αποτελέσματα αποτελεσματικότητας αναμένονταν το πρώτο τρίμηνο και θα δημοσιοποιηθούν εάν είναι κλινικά σημαντικό.


Η Merck είπε ότι τα αποτελέσματα από μια μελέτη Φάσης 3 του MK-7110, ενός ανοσοδιαμορφωτή που μελετήθηκε ως θεραπεία για ασθενείς που νοσηλεύτηκαν με σοβαρό COVID-19, αναμένονταν το πρώτο τρίμηνο.


Οι μετοχές της Merck υποχώρησαν 1% στα 80,12 $ στις συναλλαγές πριν από την καμπάνα.


Reuters.


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ