COVID19 - ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ


Η διεθνής δημοσκόπηση για το εμβόλιο COVID-19 δείχνει να υπάρχει μεγαλύτερη δυσπιστία στα εμβόλια Ρωσίας και Κίνας



Σύμφωνα με το Reuters οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είναι γενικά πιθανότατα να πουν ναι για να κάνουν ένα εμβόλιο COVID-19, αλλά θα ήταν πιο δύσπιστοι για εμβόλια που φτιάχτηκαν στην Κίνα ή τη Ρωσία από αυτά που αναπτύχθηκαν στη Γερμανία ή τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με μια διεθνή δημοσκόπηση Παρασκευή.


Η έρευνα, που διεξήχθη από την εταιρεία δημοσκοπήσεων YouGov και μοιράστηκε αποκλειστικά με το Reuters, διαπίστωσε ακόμα ότι οι Βρετανοί και οι Δανοί ήταν οι πιο πρόθυμοι να πάρουν το εμβόλιο COVID-19 όταν θα είναι διαθέσιμο σε αυτούς, ενώ οι Γάλλοι και Πολωνοί ήταν πιο πιθανό να διστάζουν.


Η δημοσκόπηση βασίστηκε σε ερωτήσεις που τέθηκαν σε περίπου 19.000 άτομα.


Διαπίστωσε επίσης ότι η προθυμία για λήψη του εμβολίου COVID-19 έχει βελτιωθεί σε πολλές χώρες τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς τα εμβόλια που αναπτύχθηκαν από εταιρείες στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Ρωσία, την Κίνα, τη Γερμανία και τη Βρετανία άρχισαν να παραδίδονται και να χορηγούνται σε χώρες Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Ασία.


Στη Βρετανία, το 73% των ανθρώπων δήλωσαν ότι θα εμβολιαστούν, ενώ στη Δανία ο αριθμός ήταν 70%.


Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο, λιγότεροι από τους μισούς από τους ερωτηθέντες δήλωσαν ότι θα ήταν πρόθυμοι να κάνουν εμβόλιο COVID-19, ένα ποσοστό που παρέμεινε σε γενικές γραμμές σταθερό από τον Ιούλιο.


Περισσότερο από το ένα τρίτο των ατόμων που ρωτήθηκαν στην Πολωνία και σχεδόν τα μισά στη Γαλλία - 37% και 48% αντίστοιχα - δήλωσαν ότι θα έλεγαν όχι σε ένα εμβολιασμό COVID-19 εάν τους το πρόσφεραν.


Reuters



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ