COVID19 - ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ 500 ΔΟΣΕΙΣ ΕΜΒΟΛΙΟΥ



 Ενας φαρκαοποιός, εργαζόμενος νοσοκομείου σε προάστιο του Μιλγουόκι,  συνελήφθη την Πέμπτη με την υποψία ότι κατέστρεψε επίτηδες εκατοντάδες δόσεις του εμβολίου της Moderna για τον κορωνοϊό, αφήνοντάς το εκτός  ψυγείου για δύο βράδια. 


Σύμφωνα με το Associated Press,  ο άνδρας που εργαζόταν στο φαρμακείο ενός από τα νοσοκομεία της ΜΚΟ Advocate Aurora Health, συνελήφθη με την υποψία της εγκληματικής έκθεσης σε κίνδυνο, της νόθευσης συνταγογραφούμενου φαρμάκου και της πρόκλησης καταστροφής σε περιουσιακό στοιχείο. 

Εκπρόσωπος της ΜΚΟ είπε σε δημοσιογράφους εχθές ότι ο φαρμακοποιός αφαίρεσε σκόπιμα από την ψύξη 57 φιαλίδια που περιείχαν εκατοντάδες δόσεις του εμβολίου της Moderna το βράδυ της 24ης Δεκεμβρίου. Στη συνέχεια τα ξαναέβαλε στη θέση τους, και τα έβγαλε ξανά από το ψυγείο το επόμενο βράδυ. 

Μάλιστα, ένας υπάλληλος του φαρμακείου ανακάλυψε τα φιαλίδια εκτός ψυγείου το πρωί της 26ης Δεκεμβρίου, και ο φαρμακοποιός αρχικά δικαιολογήθηκε ότι τα αφαίρεσε για να αποκτήσει πρόσβαση στο πίσω μέρος του ψυγείου και ξέχασε να τα βάλει πίσω. Στη συνέχεια, ωστόσο, φέρεται να παραδέχτηκε την πράξη του 

Τα κίνητρα του υπαλλήλου του νοσοκομείου δεν έχουν γίνει προς το παρόν γνωστά. Η αστυνομία πιστεύει ότι ο εν λόγω φαρμακοποιός ήξερε καλά ότι οι «χαλασμένες» δόσεις θα αχρηστεύονταν και ότι οι άνθρωποι στους οποίους θα χορηγούνταν θα πίστευαν λανθασμένα ότι είχαν εμβολιαστεί αποτελεσματικά για τον κορωνοϊό. 

Ο φαρμακοποιός απολύθηκε ήδη από την εργασία του και η τοπική αστυνομία επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι είναι υπό κράτηση για κακουργηματική πράξη....



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ