COVID19 - ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ 40 ΘΕΤΙΚΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΕ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΡΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ



 Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές του ΕΟΔΥ μετά και τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού σε οίκο ευγηρίας στο Μαρούσι.


Σύμφωνα με πληροφορίες, από την Παρασκευή το απόγευμα, περισσότερα από 40 άτομα, τρόφιμοι και 10 εργαζόμενοι του γηροκομείου, έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό. Ολοι είχαν εμβολιαστεί για τον κορονοϊό πριν από 13 ημέρες


Μάλιστα, περισσότεροι από 21 τρόφιμοι έχουν ήδη μεταφερθεί εκτάκτως στα Νοσοκομεία Σωτηρία και Ευαγγελισμός , καθώς η κατάσταση τους κρίθηκε σοβαρή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η δομή είχε πραγματοποιήσει κανονικά τους εμβολιασμούς πριν από 10 ημέρες.


Σύμφωνα με δημοσιεύματα πρόκειται για το  Γηροκομείο «ΘΑΛΕΡΟΣ», το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΕΟΔΥ, φιλοξενεί περισσότερους από 80 τρόφιμους μεγάλης ηλικίας.


Η ίδια πηγή αναφέρει ότι όλοι οι εργαζόμενοι είχαν αρνητικό τεστ, οι επισκέψεις απαγορεύονταν και τηρούνταν όλα τα μέτρα, καθώς το προσωπικό είχε ειδικές στολές και φορούσε μάσκες.


Να σημειωθεί ότι είναι το δεύτερο περιστατικό μολύνσεων από κορονοϊό σε γηροκομείο τις τελευταίες ημέρες καθώς κρούσματα εντοπίστηκαν πριν από λίγα 24ωρα και σε δομή στο Βόλο. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το news24/7 συναγερμός έχει σημάνει στο Βόλο μετά τον εντοπισμό 35 κρουσμάτων κορονοϊού σε φιλοξενούμενους και εργαζόμενους στο Σουρλίγκειο Ίδρυμα. Δειγματοληπτικοί έλεγχοι, που πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στις 22 και 23 Ιανουαρίου, επιβεβαίωσαν ότι επί συνόλου 37 φιλοξενούμενων και 11 εργαζομένων, θετικοί στον κορονοϊό ήταν 28 ηλικιωμένοι και 7 εργαζόμενοι, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Διεύθυνση του Ιδρύματος.

Τα νέα αυτά κρούσματα επιβαρύνουν το σύστημα υγείας καθώς αυξάνονται οι νοσηλείες. Να επισημάνουμε ότι χθες Κυριακή 24/1 έγιναν 113 εισαγωγές ασθενών: στα νοσοκομεία της χώρας, όταν αντίστοιχα τα εξιτήρια λόγω ίασης ήταν μόλις 30. Επίσης το ποσοστό κάλυψης κλινών covid19 είναι 20,10% και η κάλυψη κλινών ΜΕΘ covid είναι 46,30%.



Να σημειώσουμε ότι αντίστοιχη αύξηση των κρουσμάτων μετά τους εμβολιασμούς εμφανίστηκε και σε χώρες του εξωτερικού όπως στο Ισραήλ που προχώρησε σε σκληρό lockdown μέχρι τέλος Ιανουαρίου, αλλά και στη Μεγάλη Βρετανία και τα Εμιράτα.




Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ