ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΡΑΛΥΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΟΥΝ ΞΑΝΑ



 Γερμανοί ερευνητές επέτρεψαν στα ποντίκια που έχουν παραλύσει μετά από τραυματισμούς του νωτιαίου μυελού να περπατήσουν ξανά, αποκαθιστώντας έναν νευρικό δεσμό που μέχρι σήμερα θεωρείται ανεπανόρθωτος στα θηλαστικά χρησιμοποιώντας μια τεχνητή πρωτεΐνη  που εγχέεται στον εγκέφαλο.



Οι τραυματισμοί του νωτιαίου μυελού στους ανθρώπους, που συχνά προκαλούνται από αθλήματα ή τροχαία ατυχήματα, τους αφήνουν να παραλύσουν επειδή δεν είναι σε θέση να μεγαλώσουν όλες οι νευρικές ίνες που μεταφέρουν πληροφορίες μεταξύ των μυών και του εγκεφάλου.


Ωστόσο, οι ερευνητές από το Ruhr University Bochum  κατάφεραν να διεγείρουν τα νευρικά κύτταρα των παραλυμένων ποντικών ώστε να αναγεννηθούν χρησιμοποιώντας μια σχεδιαστή πρωτεΐνη.


«Το ιδιαίτερο πράγμα της μελέτης μας είναι ότι η πρωτεΐνη δεν χρησιμοποιείται μόνο για τη διέγερση των νευρικών κυττάρων που την παράγουν οι ίδιοι, αλλά και μεταφέρεται περαιτέρω (μέσω του εγκεφάλου)», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας Dietmar Fischer στο Reuters.


«Με αυτόν τον τρόπο, με μια σχετικά μικρή παρέμβαση, διεγείρουμε έναν πολύ μεγάλο αριθμό νεύρων για αναγέννηση και αυτός είναι τελικά ο λόγος για τον οποίο τα ποντίκια μπορούν να περπατήσουν ξανά».


Τα παράλυτα τρωκτικά που έλαβαν τη θεραπεία άρχισαν να περπατούν μετά από δύο έως τρεις εβδομάδες, είπε.


Η θεραπεία περιλαμβάνει την έγχυση φορέων γενετικών πληροφοριών στον εγκέφαλο για την παραγωγή της πρωτεΐνης, που ονομάζεται υπερ-ιντερλευκίνη-6, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του πανεπιστημίου.


Η ομάδα ερευνά εάν η θεραπεία μπορεί να βελτιωθεί.


«Πρέπει επίσης να δούμε αν η μέθοδος μας λειτουργεί σε μεγαλύτερα θηλαστικά. Για παράδειγμα, θα σκεφτόμαστε χοίρους, σκύλους ή πρωτεύοντα », είπε ο Fischer.


«Τότε, εάν λειτουργεί εκεί, θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι η θεραπεία είναι ασφαλής και για τους ανθρώπους. Αλλά αυτό θα διαρκέσει σίγουρα πολλά, πολλά χρόνια. "


Reuters


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ