ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΗΡΙΟ ΤΗΣ WALL STREET



Μετά το χρυσό και το πετρέλαιο,  τώρα και το νερό! Το H2Ο αναμένεται να είναι το επόμενο εμπόρευμα στο χρηματιστήριο.


 Η ανακοίνωση δείχνει μια θλιβερή κατάσταση για το νερό, υποδεικνύοντας ότι ο φυσικός πόρος που διατηρεί τη ζωή γίνεται λιγοστός. Είναι ίσως θέμα χρόνου και θα ανταλλάξουμε και το οξυγόνο επίσης!


  • Υπάρχει επίσης το πρόβλημα της έλλειψης. 

Τα Ηνωμένα Έθνη  αναμένουν ότι 1,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι θα ζουν σε μέρη με τρομερή έλλειψη νερού έως το 2025 , και τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού θα μπορούσαν να ζουν κάτω από συνθήκες υπό πίεση νερού. Ο εφοδιασμός μπορεί να διακυβευτεί ακόμα και στις ΗΠΑ.


 Μια πρόσφατη μελέτη του Michigan State University προβλέπει ότι περισσότερο από το ένα τρίτο των Αμερικανών ενδέχεται να μην είναι σε θέση να πληρώσουν τους λογαριασμούς νερού τους σε πέντε χρόνια, με το κόστος να αναμένεται να τριπλασιαστεί καθώς η κατασκευή της εποχής του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου καταρρέει.


Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Helmut Maucher, δήλωσε σε συνέντευξή του το 1994 στους New York Times: «Τα ελατήρια είναι σαν το πετρέλαιο. Μπορείτε πάντα να χτίσετε ένα εργοστάσιο σοκολάτας. Αλλά πηγές έχετε ή δεν έχετε. " 

Ο διάδοχός του, Peter Brabeck-Letmathe, ο οποίος αποσύρθηκε πρόσφατα μετά από 21 χρόνια υπεύθυνης, επέστησε κριτική για την ενθάρρυνση της εμπορευματοποίησης του νερού σε ένα ντοκιμαντέρ του 2005, λέγοντας: «Μια προοπτική που κατέχουν διάφορες ΜΚΟ –που θα έλεγα ακραίες– είναι ότι το νερό πρέπει να κηρυχθεί ανθρώπινο δικαίωμα. … Η άλλη άποψη είναι ότι το νερό είναι προϊόν παντοπωλείου. Και όπως κάθε άλλο προϊόν, θα πρέπει να έχει αγοραία αξία. "


Χαρακτηριστικό το στιγμιότυπο απο τη συνέντευξή του  προέδρου της Nestlé Peter Brabeck-Letmathe στο IMD Business School Webcast το 2013  για το νερό ως ανθρώπινο δικαίωμα. 






Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ