ΙΝΔΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ - ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ LOLLIPOP

 

Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό της συνταγής Lollipop κοτόπουλου είναι ότι μοιάζει με γλειφιτζούρι. Αν και χρειάζεται κάποια προσπάθεια για να μοιάζουν οι κνήμες κοτόπουλου με γλειφιτζούρια, δεν είναι δύσκολο να τα μπει σε αυτό το σχήμα. Αλλά αν το επιθυμείτε, μπορείτε επίσης να ζητήσετε από τον κρεοπωλείο σας να το κάνει για ν΄αποφύγετε τη σπατάλη χρόνου. 


Το αρχικό όνομα αυτής της συνταγής, ένα νόστιμο πιάτο ινδικής κουζίνας, είναι το Chicken Lollipop. Αυτό το πιάτο, το οποίο είναι γνωστό ως γλειφιτζούρι κοτόπουλου στη χώρα μας, παίρνει το όνομά του από τον τρόπο παρασκευής του. Λοιπόν, πώς να φτιάξετε Chicken Lollipops; Εδώ είναι η συνταγή για τα γλειφιτζούρια κοτόπουλου με νόστιμη σάλτσα στα νέα μας ...


  • Υλικά

1 κιλό κνήμη κοτόπουλου 


  • Για το μαρινάρισμα:


2 κουταλιές ηλιέλαιο

2 κουταλιές σπιτικά ή σάλτσα στιγμιαία acuka

τέταρτο φλιτζάνι νερό

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο


  • Για το πανάρισμα:


3 κουταλιές αλεύρι

2 αυγά

1 έτοιμο τραγανό παναρισμένο μείγμα


  • Για το σερβίρισμα :


2 κουταλιές της σούπας Σάλτσα Acuka


  • Παρασκευή

Διαμορφώστε τις φτερούγες κοτόπουλου σε μια μπάλα κόβοντας τους αστραγάλους και ξύνοντας τους κάτω.


Βάζουμε τα μαρινάκια σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Προσθέστε το μισό κοτόπουλο και ανακατέψτε. Αφήστε το για λίγο  ψυγείο.


Βουτήξτε τα υπόλοιπα κοτόπουλα πρώτα σε αλεύρι, μετά σε αυγό και παναρισμένο μείγμα και τοποθετήστε τα σε ένα δίσκο. Ευθυγραμμίστε το μαριναρισμένο κοτόπουλο και μαγειρέψτε για περίπου 40 λεπτά.


Προσθέστε τα κρεμμύδια στα κοτόπουλα και σερβίρετε. Καλή όρεξη.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ