COVID19 - ΝΟΣΟΚΟΜΑ ΘΕΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΤΗΣ

 

Μια νοσοκόμα στην Καλιφόρνιας έδειξε θετική για το COVID-19 περίπου μια εβδομάδα μετά τη λήψη του εμβολίου, αν και ιατροί ειδικοί λένε ότι το χρονοδιάγραμμα δεν είναι ασυνήθιστο.


Η νοσοκόμα ER, Matthew W., που εργάζεται σε δύο διαφορετικά νοσοκομεία στο Σαν Ντιέγκο, έλαβε το εμβόλιο Pfizer coronavirus στις 18 Δεκεμβρίου και αρχικά ανέφερε πόνο στο χέρι για μια μέρα, ανέφερε η KGTV .


Η 45χρονη νοσοκόμα ένιωσε τότε άρρωστη μετά την εργασία του στη μονάδα COVID-19 επτά ημέρες αργότερα την παραμονή των Χριστουγέννων.


Η νοσοκόμα αντιμετώπιζε κλασικά συμπτώματα όπως κόπωση, ρίγη και πόνους στο σώμα. Δύο ημέρες αργότερα, ο Μάθιου δοκιμάστηκε σε ένα νοσοκομείο και τα αποτελέσματά του επέστρεψαν θετικά για τον κοροναϊό, σύμφωνα με το κατάστημα.


Ο Δρ Christian Ramers, ειδικός σε μολυσματικές ασθένειες με τα Κέντρα Οικογενειακής Υγείας του Σαν Ντιέγκο, δήλωσε στο KGTV ότι είναι πιθανό η Μάθιου να έχει προσβληθεί από τον ιό πριν πάρει το εμβόλιο, καθώς χρειάζονται περίπου δύο εβδομάδες για να ξεκινήσει η πρώτη δόση του εμβολίου.


«Γνωρίζουμε από τις κλινικές δοκιμές εμβολίου ότι θα χρειαστούν περίπου 10 έως 14 ημέρες για να αρχίσετε να αναπτύσσετε προστασία από το εμβόλιο», δήλωσε ο Ramers. "Αυτή η πρώτη δόση πιστεύουμε ότι σας δίνει κάπου περίπου το 50% και χρειάζεστε αυτήν τη δεύτερη δόση για να φτάσετε έως και το 95%."


Ο Ramers πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να απογοητευθούν ακόμη και αν έχουν εμβολιαστεί και ότι πρέπει να συνεχίσουν να ακολουθούν πρωτόκολλα όπως το πλύσιμο των χεριών και η μάσκα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.


«Ακούτε ότι οι επαγγελματίες του ιατρείου είναι πολύ αισιόδοξοι για το ότι είναι η αρχή του τέλους, αλλά πρόκειται να είναι μια αργή κίνηση, για εβδομάδες έως μήνες καθώς ξεκινάμε το εμβόλιο», είπε ο ειδικός.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ