COVID19 - ΝΕΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΛΛΕΡΓΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

 

Το Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ CDC μετά τις αναφορές για αλλεργικές αντιδράσεις απο την λήψη του εμβολίου κατά του Covid-19 εξέδωσε νέες οδηγίες για τους εμβολιασμούς

  


Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) το Σάββατο δήλωσαν ότι παρακολουθούν αναφορές αλλεργικών αντιδράσεων στον εμβολιασμό COVID-19 και διατύπωσαν συστάσεις για το πώς πρέπει να προχωρήσουν άτομα με ιστορικό αλλεργιών.


Όποιος είχε σοβαρή αντίδραση σε ένα εμβόλιο COVID-19 δεν πρέπει να πάρει τη δεύτερη δόση, ανέφερε το πρακτορείο, ορίζοντας ότι είναι σοβαρό ότι χρειάζεται το φάρμακο επινεφρίνη ή θεραπεία σε νοσοκομείο.


Τα άτομα που είχαν σοβαρή αλλεργική αντίδραση σε οποιοδήποτε συστατικό ενός εμβολίου COVID-19 θα πρέπει να αποφεύγουν τη σύνθεση του εμβολίου που περιέχει το συστατικό, είπε ο CDC. Δύο εμβόλια έχουν εγκριθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες με άδεια έκτακτης ανάγκης.


Άτομα με ιστορικό σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης στα εμβόλια θα πρέπει να συμβουλευτούν τους γιατρούς τους για τη λήψη του COVID-19. 

Το CDC είπε ότι άτομα με σοβαρές αλλεργίες σε τρόφιμα, κατοικίδια ζώα, λατέξ ή περιβαλλοντικές παθήσεις, καθώς και άτομα με αλλεργίες σε στοματική φαρμακευτική αγωγή ή οικογενειακό ιστορικό σοβαρών αλλεργικών αντιδράσεων θα μπορούσαν να εμβολιαστούν.


Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ερευνά περίπου πέντε αλλεργικές αντιδράσεις που συνέβησαν μετά τη χορήγηση του εμβολίου Pfizer Inc και BioNTech SE στο εμβόλιο COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτήν την εβδομάδα.


Την Παρασκευή, η FDA είπε ότι το εμβόλιο Moderna Inc, το οποίο έλαβε άδεια έκτακτης ανάγκης, δεν πρέπει να χορηγείται σε άτομα με γνωστό ιστορικό σοβαρής αλλεργικής αντίδρασης σε οποιαδήποτε συστατικά του εμβολιασμού.


Ο ιατρικός ρυθμιστής της Βρετανίας δήλωσε ότι σε όποιον έχει ιστορικό αναφυλαξίας ή σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις σε φάρμακο ή φαγητό, δεν πρέπει να χορηγηθεί το εμβόλιο Pfizer-BioNTech για τον COVID-19.


Reuters


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ