COVID19 - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ PFAIZER



 Το εμβόλιο της Pfizer και της BioNTech αποτελεί παγκόσμια πρόκληση για την διαδικασία αποθήκευσης, προώθησης και εφοδιασμού του, αφού πρέπει να διατηρείται σε βαθιά κατάψυξη στους -70 βαθμούς κελσίου. Η Ευρώπη και οι ΗΠΑ δημιουργούν τεράστιες εγκαταστάσεις για το εμβόλιο Covid-19, αλλά οι φτωχότερες χώρες δεν διαθέτουν τη σχετική υποδομή, λένε οι ειδικοί



Δύο τεράστιες εγκαταστάσεις σαν γήπεδα ποδοσφαίρου εξοπλισμένες με εκατοντάδες μεγάλους καταψύκτες στο Kalamazoo, το Michigan και το Puurs του Βελγίου, θα αποτελέσουν τα κέντρα της τεράστιας προσπάθειας αποστολής του εμβολίου κοροναϊού, που αναπτύχθηκε από τον αμερικανικό γίγαντα ναρκωτικών Pfizer και τη γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech, σε όλο τον κόσμο.


Οι κυβερνήσεις προσπαθούν να προετοιμάσουν την έναρξη του εμβολίου, το οποίο πρέπει να αποθηκευτεί στους -70C (-94F), μετά την ανακοίνωση από τις δύο εταιρείες ότι ήταν περισσότερο από 90% αποτελεσματικό και δεν είχε σοβαρές παρενέργειες. Οι ειδήσεις πυροδότησαν ελπίδες για επιστροφή στην κανονική ζωή και ράλι στο χρηματιστήριο, αλλά τώρα οι σκέψεις στρέφονται στις πρακτικές δυνατότητες γρήγορης εμβολιασμού του εμβολίου σε πληθυσμούς ανά τον κόσμο, ιδίως στους ευάλωτους ανθρώπους που το χρειάζονται περισσότερο.


Ο Νικ Ντόιλ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας συμβούλων κινδύνου Κρόλ, δήλωσε: «Θα είναι μια μνημειακή πρόκληση. Έχουμε καθήκον να φροντίζουμε τους διεθνείς πληθυσμούς. Οι φτωχότερες χώρες στον κόσμο, ειδικά στην υποσαχάρια Αφρική, τη Νότια Αμερική και την Ασία, θα αντιμετωπίσουν αυτό το προκλητικό πρόβλημα ».


Ο Matshidiso Moeti, περιφερειακός διευθυντής της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας για την Αφρική, δήλωσε ότι οι ειδήσεις για το εμβόλιο ήταν συναρπαστικές, αλλά ότι «διατηρεί σημαντικές προκλήσεις ψυχρής αλυσίδας για τις αφρικανικές χώρες».


Ο Toby Peters, καθηγητής ψυχρής οικονομίας στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, επανέλαβε αυτά τα σχόλια, λέγοντας: «Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο στον παγκόσμιο νότο όπου πολλά αγροτικά χωριά δεν διαθέτουν καν ψυγείο εμβολίων».


Μόλις συγκεντρώσουν περισσότερα δεδομένα από κλινικές δοκιμές, η Pfizer και η BioNTech σχεδιάζουν να υποβάλουν αίτηση για έγκριση έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο από τις ΗΠΑ και άλλους ρυθμιστές αυτόν τον μήνα και αναμένουν να ξεκινήσουν την αποστολή του εμβολίου σε άλλες χώρες τον Δεκέμβριο.




Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ