ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ ΡΑΜΣΗ ΙΙ



Το Ramesses II, επίσης γνωστός ως Ramesses the Great, ήταν ο τρίτος Φαραώ της 19ης Δυναστείας της Αιγύπτου.


Το 1976, η μούμια του απέκτησε αιγυπτιακό διαβατήριο (σχεδόν 3 χιλιάδες χρόνια μετά το θάνατό του) έτσι ώστε να μπορεί να μεταφερθεί στο Παρίσι για ακτινοβολημένη θεραπεία για να αποφευχθεί η ανάπτυξη μυκητοειδών.

Το Ramesses II θεωρείται συχνά ως ο μεγαλύτερος, πιο διάσημος και ισχυρότερος Φαραώ του Νέου Βασιλείου. Οι διάδοχοί του και αργότερα οι Αιγύπτιοι τον ονόμασαν «Μεγάλο Προγονικό»
Με το θάνατό του, θάφτηκε σε τάφο στην Κοιλάδα των Βασιλέων. Το σώμα του μεταφέρθηκε αργότερα σε μια βασιλική κρυφή μνήμη όπου ανακαλύφθηκε το 1881 και τώρα εκτίθεται στο Μουσείο Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων.

Το 1975, ο Maurice Bucaille, ένας Γάλλος γιατρός που μελετούσε τα λείψανα του, είπε ότι η μούμια απειλήθηκε από μύκητα και χρειάστηκε επείγουσα θεραπεία για να αποφευχθεί η πλήρης αποσύνθεση. Οι γαλλικοί νόμοι υπαγόρευαν ότι η είσοδος και η μεταφορά μέσω της χώρας απαιτούσαν έγκυρο διαβατήριο. Για να συμμορφωθεί με τους τοπικούς νόμους, η αιγυπτιακή κυβέρνηση εξέδωσε διαβατήριο στον Φαραώ.


Image Credit - HeritageDaily - Δημιουργία διαβατηρίου από έναν καλλιτέχνη - Η εικόνα προορίζεται για αντιπροσωπευτικούς σκοπούς - Το πραγματικό διαβατήριο δεν είναι διαθέσιμο στο κοινό.

Οι New York Times ανέφεραν στις 27 Σεπτεμβρίου 1976 ότι «η μούμια χαιρετίστηκε από την Υπουργό Εξωτερικών των Πανεπιστημίων Alice Saunter ice Seite και από ένα αποσπασμένο στρατό.
Ο Ramses II, ο οποίος κυβέρνησε την Αίγυπτο για 67 χρόνια, έλαβε ειδική μεταχείριση στο αεροδρόμιο Le Bourget. "

Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Εθνολογικό Μουσείο του Παρισιού για επιθεώρηση από τον καθηγητή Pierre-Fernand Ceccaldi, τον επικεφαλής ιατροδικαστή στο Εργαστήριο Ποινικής Ταυτοποίησης του Παρισιού.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, ο Cecaldi σημείωσε ότι τα «μαλλιά, που διατηρήθηκαν εκπληκτικά, έδειξαν ορισμένα συμπληρωματικά δεδομένα - ειδικά για το χρωματισμό: Ο Ramses II ήταν ένα« cymnotriche leucoderma » με μαλλιά με τζίντζερ» (που σημαίνει ότι ήταν ένα ανοιχτόχρωμο πρόσωπο με κυματιστά μαλλιά τζίντζερ).

Επίσης, ότι «στην αρχαία Αίγυπτο οι άνθρωποι με κόκκινα μαλλιά συσχετίστηκαν με το θεό Σεθ, το φονιά του Όσιρι, και το όνομα του πατέρα του Ραμέσες Β ', Σέτι Ι, σημαίνει« οπαδός του Σεθ », δήλωσε ο Σεκάλντι.

Η εξέταση αποκάλυψε επίσης στοιχεία για προηγούμενες πληγές, κατάγματα και αρθρίτιδα που θα είχαν αφήσει τον Ramesses με καμπούρα τα τελευταία χρόνια της ζωής του.

Το 2007 ανακαλύφθηκε ότι κλέβονται μικρές τούφες των μαλλιών του Φαραώ κατά τη διάρκεια της συντήρησης του 1976 (που δημοσιεύθηκε από το BBC ).

Ένας Γάλλος με το όνομα Jean-Michel Diebolt, είπε ότι κληρονόμησε τα μαλλιά από τον πατέρα του, ερευνητή της ομάδας που ανέλυσε τη μούμια. Ο Deibolt είχε προσπαθήσει να πουλήσει τα μαλλιά μέσω διαδικτυακής δημοπρασίας για 2000 ευρώ (1360 £), αλλά συνελήφθη γρήγορα από τις γαλλικές αρχές.


Το εικονιζόμενο διαβατήριο, είναι δημιουργία από έναν καλλιτέχνη για αντιπροσωπευτικούς σκοπούς Το πραγματικό διαβατήριο δεν παρουσιάστηκε ποτέ στο κοινό



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ