MEHMET HAKAN SCOTT - ΣΤΗ ΛΩΖΑΝΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ 470 ΤΟΝΟΥΣ ΧΡΥΣΟΥ


Η Τουρκία παραιτήθηκε από χρήματα αξίας 470 τόνων χρυσού δήλωσε ο Τούρκος Καθηγητής Δρ. Mehmet Hakan Scott σε ομιλία του σχετικά με τη Συνθήκη της Λωζάνης 



Στην ομιλία του ο Καθηγητής Δρ Μεχμέτ Χακάν Σαλάμ  εξηγεί πώς εξαλείφθηκε η Οθωμανική Αυτοκρατορία, σε ένα διάστημα έξι ετών με τη Συνθήκη της Λωζάνης, "Η Τουρκία παραιτήθηκε από την αξία 470 τόνων χρυσού", είπε.

Οι συζητήσεις σχετικά με τη Συνθήκη της Λωζάνης, τις οποίες η CHP και ο Fatih χαρακτήρισαν ως νίκη, ξανανοίξαν πρόσφατα. Μετά από αυτήν την εξέλιξη, και την oμιλία του καθηγητή Δρ.  Mehmet Hakan Sağlam για την εν λόγω συμφωνία το θέμα έρχεται ξανά σε ημερήσια διάταξη.

Για πολλά χρόνια το τουρκικό έθνος θεωρούσε τη Συνθήκη της Λωζάνης «νίκη» και «πιστοποιητικό ελευθερίας», «τσεκάρ της Τουρκίας» 
, όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική είπε και το τουρκικό έθνος μετά από χρόνια ψέματα και πλαστά δεδομένα συνειδητοποίησε πόσο εξαπατήθηκε.
Περιγράφοντας τα άρθρα και το περιεχόμενο της συμφωνίας, ο Sağlam μοιράστηκε λεπτομερώς ότι η Λωζάνη δεν ήταν νίκη αλλά ήττα.

"ενώ οι Έλληνες εισέβαλαν στην Ανατολία εκείνη την εποχή αφαιρέθηκαν από την Ελλάδα 5 δισεκατομμύρια λίρες ως αποζημίωση με τη σύσταση προμήθειας για τα χρήματα. Η νεοσύστατη Ελλάδα συμφώνησε να πληρώσει πολεμικές αποζημιώσεις στην Τουρκία. Η Τουρκία παραιτήθηκε από αυτά τα χρήματα. Τα παραιτούμενα χρήματα ήταν 470 τόνοι χρυσού, δηλαδή 570 δισεκατομμύρια δολάρια με τα σημερινά χρήματα . "

Ο Sağlam είπε ότι εκείνη την περίοδο, με τον πόλεμο η Τουρκία θα μπορούσε να πάρει αρκετό έδαφος όπως η Κομοτηνή στην Ελλάδα ενώ πρόσθεσε επίσης ότι η Λωζάνη έχει κρυμμένα αντικείμενα.


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ