FACEBOOK KAI TWITTER ΑΠΟΣΥΡΟΥΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ TRAMP ΓΙΑ ΤΟΝ COVID-19


Το Facebook καταργεί μια ανάρτηση του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην πρώτη αναφορά της εταιρείας κοινωνικών μέσων αποσύρωντας τις θέσεις του Αμερικανού προέδρου για τον Covid-19, για παραβίαση των κανόνων της για παραπληροφόρηση



Το Facebook και το Twitter απέσυραν τις δημοσιεύσεις του Trump για τον κοροναϊό με την αιτιολογία της παραπληροφόρησης
Σύμφωνα με το Reuters το Facebook Inc (FB.O) κατέγραψε την Τετάρτη μια δημοσίευση από τις ΗΠΑ του Πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ, στον οποίο η εταιρεία είπε ότι παραβίασε τους κανόνες του κατά της κοινοποίησης παραπληροφόρησης σχετικά με τον κοροναϊό.
Η ανάρτηση περιείχε ένα βίντεο κλιπ, από μια συνέντευξη με την Fox & Friends νωρίτερα στην ημέρα, στην οποία ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι τα παιδιά είναι «σχεδόν άνοσα» στο COVID-19.


"Αυτό το βίντεο περιλαμβάνει ψευδείς ισχυρισμούς ότι μια ομάδα ανθρώπων είναι απαλλαγμένη από το COVID-19, κάτι που αποτελεί παραβίαση των πολιτικών μας σχετικά με την επιβλαβή παραπληροφόρηση για τον COVID", δήλωσε εκπρόσωπος του Facebook.

Ένα tweet επίσης που περιείχε το βίντεο που δημοσιεύτηκε από τον λογαριασμό @TeamTrump της καμπάνιας Trump και κοινοποιήθηκε από τον πρόεδρο αργότερα κρύφτηκε επίσης από την Twitter Inc TWTR.R επειδή παραβίασε τους κανόνες παραπληροφόρησης COVID-19.

Ένας εκπρόσωπος του Twitter είπε ότι ο κάτοχος του λογαριασμού @TeamTrump θα πρέπει να αφαιρέσει το tweet προτού μπορέσει να κάνει ξανά tweet.

Η εκστρατεία Trump κατηγόρησε τις εταιρείες ότι προκαλούν προκατάληψη εναντίον του προέδρου, λέγοντας ότι ο Trump είχε δηλώσει ένα γεγονός. «Οι εταιρείες κοινωνικών μέσων δεν είναι οι κριτές της αλήθειας», δήλωσε η Courtney Parella, εκπρόσωπος της εκστρατείας.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) έχουν πει ότι ενώ οι ενήλικες αποτελούν μέχρι σήμερα τις περισσότερες από τις γνωστές περιπτώσεις COVID-19, ορισμένα παιδιά και βρέφη έχουν αρρωστήσει από την ασθένεια και μπορούν επίσης να τη μεταδώσουν σε άλλους.
Μια ανάλυση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας 6 εκατομμυρίων λοιμώξεων μεταξύ Φεβρουαρίου. 24 και 12 Ιουλίου διαπίστωσαν ότι το ποσοστό των παιδιών ηλικίας 5-14 ετών ήταν περίπου 4,6%. Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό. Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ επανέλαβε τον ισχυρισμό του ότι ο ιός είχε μικρή επίδραση στα παιδιά. "Τα παιδιά το χειρίζονται πολύ καλά", είπε στους δημοσιογράφους. «Αν κοιτάξετε τους αριθμούς, από την άποψη της θνησιμότητας, των θανάτων ... για παιδιά κάτω από μια ορισμένη ηλικία ... το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι πολύ δυνατό και πολύ δυνατό. Φαίνονται να είναι σε θέση να το χειριστούν πολύ καλά και αυτό σύμφωνα με κάθε στατιστικό ισχυρισμό. " Ήταν η πρώτη φορά που το Facebook είχε αφαιρέσει μια ανάρτηση Trump για παραπληροφόρηση για κοροναϊούς, δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας. Φάνηκε επίσης να είναι η πρώτη αναφορά της εταιρείας κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης που ανέλαβε θέση από τον πρόεδρο για παραβίαση των κανόνων παραπληροφόρησης. Το Twitter κατέγραψε μια δημοσίευση από τον Τραμπ που δείχνει ένα παραπλανητικό βίντεο σχετικά με τον κοροναϊό, αλλά άφησε τα κλιπ του προέδρου που προτείνει στους επιστήμονες να ερευνήσουν τη χρήση φωτός ή απολυμαντικού σε ασθενείς. Το Twitter είπε ότι αυτά τα σχόλια εξέφρασαν την επιθυμία για θεραπεία, παρά μια κυριολεκτική έκκληση για δράση. Άφησε επίσης μια δημοσίευση του Μαρτίου από τον ειλικρινά διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla Inc (TSLA.O), τον Elon Musk, δηλώνοντας ότι «τα παιδιά είναι ουσιαστικά ανοσοποιημένα» από τον ιό. Το Facebook δέχθηκε αντιδράσεις από τους νομοθέτες και τους υπαλλήλους του τους τελευταίους μήνες επειδή δεν έλαβε μέτρα για φλεγμονώδεις δημοσιεύσεις του Trump. Η εταιρεία είχε προηγουμένως καταργήσει διαφημίσεις από την προεκλογική εκστρατεία του Trump για παραβίαση κανόνων παραπληροφόρησης, σε αυτήν την περίπτωση γύρω από μια εθνική απογραφή. Κατέγραψε επίσης τις αναρτήσεις του Trump και τις διαφημίσεις της καμπάνιας που έδειχναν ένα κόκκινο ανεστραμμένο τρίγωνο, ένα σύμβολο που χρησιμοποιούσαν οι Ναζί για την αναγνώριση πολιτικών κρατουμένων, για παραβίαση της πολιτικής του κατά του οργανωμένου μίσους.

Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ