ΟΟΣΑ - ΠΟΙΟΙ ΛΑΟΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ


Οι άνθρωποι στις Κάτω Χώρες απολαμβάνουν την καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, σύμφωνα με τα πρόσφατα ευρήματα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). 


Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η πιο σημαντική πτυχή για μια υγιή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής είναι ο χρόνος που περνούν οι άνθρωποι στη δουλειά, πόσα άτομα εργάζονται πόσες ώρες και άλλοι παράγοντες. 
Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι πολλές ώρες εργασίας μπορεί να βλάψουν την προσωπική υγεία των εργαζομένων, να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και να αυξήσουν το άγχος».

Στις Κάτω Χώρες, μόνο το 0,4 τοις εκατό των εργαζομένων εργάζονται πολλές ώρες (50 ή περισσότερες ώρες την εβδομάδα), το τρίτο χαμηλότερο ποσοστό στον ΟΟΣΑ, όπου ο μέσος όρος είναι 11 τοις εκατό. Συγκριτικά, το 11,1 τοις εκατό των Αμερικανών εργαζομένων εργάζονται πολλές ώρες, οπότε οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν κατατάσσονται στην πρώτη δεκάδα κατάταξης. Κατατάσσεται στην 27η θέση από τις 38 χώρες. Επίσης, οι ΗΠΑ είναι η μόνη χώρα του ΟΟΣΑ χωρίς εθνική πολιτική γονικής άδειας επί πληρωμή - αν και τρία κράτη παρέχουν πληρωμές άδειας.


Η Λίστα του ΟΟΣΑ για το 2015

Σύμφωνα με τον Δείκτη Καλύτερης Ζωής του ΟΟΣΑ, η Δανία έχει την καλύτερη ισορροπία μεταξύ εργασίας και ζωής από τις 20 χώρες του ΟΟΣΑ που μελετήθηκαν.





Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ