Η ΡΩΣΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΟ ΓΑΜΟ ΜΕΤΑΞΥ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ


Μετά την έγκριση των συνταγματικών αλλαγών, οι Ρώσοι νομοθέτες επιδιώκουν να απαγορεύσουν τον γάμο ομοφυλοφίλων και την υιοθέτηση παιδιών από ζευγάρια ΛΟΑΤ



Μετά την έγκριση των συνταγματικών αλλαγών, οι Ρώσοι νομοθέτες επιδιώκουν να απαγορεύσουν τον γάμο ομοφυλοφίλων και την υιοθέτηση παιδιών από ζευγάρια ΛΟΑΤ

Επτά Ρώσοι γερουσιαστές έχουν εισαγάγει ένα πακέτο λογαριασμών που θα απαγόρευαν τον γάμο του ιδίου φύλου, θα απαγόρευαν τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια να υιοθετήσουν παιδιά και να εμποδίσουν τους ανθρώπους να παντρευτούν μετά την αλλαγή φύλου.

Με επικεφαλής τη γερουσιαστή Elena Mizulina, επικεφαλής της επιτροπής της Γερουσίας για την ενημέρωση του «Οικογενειακού Κώδικα» της χώρας, οι προτάσεις ακολουθούν τα βήματα των συνταγματικών τροποποιήσεων της Ρωσίας που ορίζουν επίσημα τον γάμο ως ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας.

Τον Μάρτιο, το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας θεώρησε τις αλλαγές νόμιμες, αλλά επέμεινε ότι δεν καταργεί την υποχρέωση του κράτους να σέβεται τις διαφορές, συμπεριλαμβανομένου του σεξουαλικού προσανατολισμού.

«Το νομοσχέδιο σταματά την πρακτική του γάμου μεταξύ δύο ατόμων του ίδιου φύλου, καθώς και εκείνων που έχουν αλλάξει φύλο και στη συνέχεια εμποδίζει αυτά τα ζευγάρια να υιοθετήσουν παιδιά», δήλωσε ο γερουσιαστής Mizulina.

Το προτεινόμενο νομοσχέδιο θα τροποποιήσει το άρθρο 14 του «Οικογενειακού Κώδικα» της Ρωσίας, το οποίο περιέχει τους λόγους για τους οποίους δεν επιτρέπεται σε κάποιον να παντρευτεί. Όπως συμβαίνει σήμερα, αυτό το άρθρο δεν απαριθμεί δύο άτομα του ίδιου φύλου ως εμπόδιο στο γάμο. Παρόλο που η χώρα δεν καταχωρεί γάμους ομοφυλοφίλων, υπήρξαν τουλάχιστον δύο περιπτώσεις όπου οι παντρεμένοι στο εξωτερικό έχουν αναγνωριστεί ως ζευγάρι στη Ρωσία.

Νωρίτερα φέτος, ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι όσο θα είναι ο ηγέτης της Ρωσίας δεν θα υπήρχει «γονέας με αριθμό 1» και «γονέας με αριθμό 2», αλλά «πατέρας» και «μητέρα».



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ