Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ ΤΟΥ


Την πρώτη ολιγόλεπτη κατάθεση έδωσε ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος  στην αστυνομία σχετικά  με το προφίλ του ατόμου που προσπάθησε να του αφαιρέσει τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας έξω από το σπίτι του.


Στην κατάθεσή του αλλά και σε δικούς του ανθρώπους, ο δημοσιογράφος,  ανέφερε ότι είδε και θυμάται καλά τα μάτια του δράστη που φορούσε κουκούλα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “μογγολίζει” αφού τα μάτια του έχουν σχιστοειδές σχήμα, και είναι χαμηλού αναστήματος.  Στην κατάθεσή του επίσης αναφέρει ότι στο σημείο πίσω από το δράστη, υπήρχε και δεύτερο άτομο με κουκούλα

Στην επικοινωνία που είχε με τους συνεργάτες του, δεν παρέλειψε να δηλώσει την ευγνωμοσύνη του σε όλους τους αναγνώστες της Εφημερίδας Makeleio.gr για τα χιλιάδες μηνύματα και σχόλια συμπαράστασης που έχει λάβει.





“Το τελευταίο διάστημα δεχόμουν απειλές και πιστεύω ότι έχει σχέση με τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της εφημερίδας μας” είπε στους αστυνομικούς ο δημοσιογράφος, ενώ παράλληλα είπε ότι έπαιρνε μέτρα ασφαλείας νοικιάζοντας συνεχώς καινούργια αυτοκίνητα, ώστε να μην κινείται με το ίδιο.

Πρόσφατα ο δημοσιογράφος είχε καταγγείλει ότι δεχόταν απειλές και είχε αιτηθεί αστυνομικής προστασίας. Το αίτημά του όμως είχε απορριφθεί...  

Δείγματα "υψηλής δημοσιογραφίας" όμως έδειξαν και όλα τα μεγάλα ΜΜΕ με την αδιάφορη εως και απαράδεκτη αντιμετώπιση της απόπειρας δολοφονίας κατά του δημοσιογράφου,  με το Σκάι να αποδίδει την απόπειρα σε ... "ισχυρισμούς" του Στέφανου Χίου, ενώ κρεσέντο ειρωνείας δόθηκε στις αναφορές ακόμα και στο μικρό κανάλι που εμφανίζεται από κάποιους ... "συνεργάτες" του 





Οι αστυνομικοί δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην καταγραφή της κάμερας που υπάρχει στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού του Στέφανου Χίου, ενώ πολύτιμη βοήθεια μπορούν να προσφέρουν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες του δημοσιογράφου τις τελευταίες ημέρες.

Επίσης σημαντικό στοιχείο στην έρευνα θα παίξει και η σάρωση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων των τελευταίων ημερών έτσι ώστε να εντοπιστούν και εκείνοι που σύμφωνα με τον δημοσιογράφο τον απειλούσαν, δεδομένου ότι υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες με τις απειλές που δεχόταν ο δημοσιογράφος.

Σημειώνεται πως ο δημοσιογράφος παραμένει στο νοσοκομείο ΚΑΤ σε δωμάτιο της θωρακοχειρουργικής κλινικής φρουρούμενος, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του.



Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ