CAVUSOGLU - "ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ"


Έχουμε τον τίτλο της Αγίας Σοφίας ! είπε ο Ο Υπουργός Mevlüt Çavuşoğlu και τον έδειξε στον αέρα


Ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu, ο οποίος ήταν προσκεκλημένος του προγράμματος ζωντανής μετάδοσης, έδειξε την πράξη της Αγίας Σοφίας λέγοντας "Σίγουρα δεν είναι διεθνές ζήτημα".

Ενώ οι συζητήσεις για την Αγία Σοφία κατακλύζουν την επικαιρότητα, σε ημερήσια διάταξη, ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu έκανε εντυπωσιακές αξιολογήσεις για το ζήτημα στη ζωντανή εκπομπή που τον φιλοξένησε.

"Κανείς από εσάς δεν αμφισβητεί την Τουρκία " είπε.  Ήταν σημαντικό να ανοίξουμε τη συζήτηση για την Αγία Σοφία, 567 χρόνια μετά την κατάκτηση και για να συζητήσουμε την Αγία Σοφία "

Η Αγία Σοφία είναι σίγουρα ένα διεθνές ζήτημα όπως είπε και ο Υπουργός Çavosoğl ότι είναι, "Κανείς δεν αμφισβητεί την Τουρκία. Η Τουρκία αμφισβητεί μια χώρα όπως οι ΗΠΑ. Υπάρχει ρατσισμός, μουσουλμανική εχθρότητα, υπάρχει ξενοφοβία. Η Τουρκία κάνει το αντίθετο. 

Σχετικά με τη  σύμβαση της UNESCO
ο υπουργός Çavuşoğlu, ο οποίος έδειξε τον τίτλο της Αγίας Σοφίας στη ζωντανή μετάδοση στη συνέχεια της δήλωσής του, είπε : «Όταν εξετάζουμε τη συμφωνία της UNESCO του 1972 , δεν υπάρχει τίποτα που να σχετίζεται με τη χρήση αυτής της ιδιοκτησίας με αυτόν τον τρόπο ή με άλλο τρόπο. «Είναι θέμα της κυριαρχίας μας», είπε.

Όσον αφορά τις εντάσεις με την Ελλάδα, ο Çavuşoğlu συνέχισε ως εξής:

"Ουσιαστικά, η Ελλάδα είναι μία από τις τελευταίες χώρες που μπορεί να  διδάσκει όχι μόνο εμάς, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, για τα δικαιώματα των θρησκευτικών μειονοτήτων. Η Αθήνα, είναι η μόνη πρωτεύουσα χωρίς τζαμί στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει ανοιχτό τζαμί στη Θεσσαλονίκη. Η τουρκική μειονότητα δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει ούτε το τουρκικό όνομα. Η Ελλάδα καταδικάστηκε τρεις φορές γι αυτό το θέμα. "


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ