Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΗ ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΕ ΟΗΕ ΕΕ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ


Η Τουρκία με την υποστήριξη 100 Συλλόγων και Οργανώσεων προσφεύγει σε ΟΗΕ, Ε.Ε. και διεθνή δικαστήρια και ζητά την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τη Δ. Θράκη και το μισό Αιγαίο



Η Τουρκία φαίνεται να περνά στο επόμενο στάδιο των σχεδιασμών της και μάλιστα με την υποστήριξη 100 συλλόγων και μαζικών οργανώσεων, και τη συμμετοχή πανεπιστημιακών, να απαιτήσουν την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του Αν. Αιγαίου και τη Δ. Θράκη, προσφεύγοντας σε διεθνή δικαστήρια, στον ΟΗΕ και την Ε.Ε.

Η κίνηση αυτή της Τουρκίας  παρουσιάζεται ως πρώτη είδηση από την εφημερίδα Γενί Σαφάκ, επικοινωνιακή ναυαρχίδα του Ερντογάν, που ανήκει μάλιστα στην οικογένεια του γαμπρού του Μπεράτ Μπαϊρακτάρ.

Σύμφωνα με  εκτενές δημοσίευμα της εφημερίδας, παραπάνω από 100 σύλλογοι και μαζικές οργανώσεις, έχουν ετοιμάσει φάκελο και θα προσφύγουν στον ΟΗΕ, την Ε.Ε. και τα διεθνή δικαστήρια, για να διεκδικήσουν εν ονόματι της Τουρκίας την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τη Δ. Θράκη, “περιοχές που κατέχονται παρανόμως από την Ελλάδα”.


Το όλο θέμα γίνεται ακόμα πιο σοβαρό και επικίνδυνο, καθότι το δημοσίευμα συσχετίζει την “πρωτοβουλία” αυτή με το “Δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας”, το οποίο ακολουθεί πιστά η Τουρκία, για να “αποτελειώσει την κατοχή της Ελλάδας στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο” 




Ενδιαφέρον επίσης είναι το γεγονός ότι η “πρωτοβουλία” ανήκει στον Σύλλογο Αλληλοβοηθείας του Τουρκικού Κόσμου, έναν  σύλλογο, που επιδιώκει την ένωση όλων των χωρών και των ανά τον κόσμο κοινοτήτων που μιλούν κάποιο τουρκικό ιδίωμα, καθώς και ότι υπάρχει συμμετοχή άλλων εκατό συλλόγων, ενώ στήριξη παρέχει και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης, Prof. Dr. İlyas Topsakal.

Ο καθηγητής δηλώνει στην Γενί Σαφάκ ότι “Αυτή τη δίκη θα την στηρίξουν οι νομικοί του θαλάσσιου δικαίου της Τουρκίας, ενώ σκεφτόμαστε να προσφύγουμε στην Ε.Ε., τα Ηνωμένα Έθνη και τα διεθνή δικαστήρια. Η δίκη αυτή δεν περιορίζεται μόνο στην Τουρκία, θα την στηρίξουν η Τουρκική Δημοκρατία Βορείου Κύπρου, οι σύλλογοι που δραστηριοποιούνται εκεί, αλλά και σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στο Καζακστάν, την Κιργιζία, το Ουσμπεκιστάν, το Αζερμπαιτζάν και του Τουρκικού Κόσμου. Κατά τον ίδιο τρόπο, έχουμε πολλούς συλλόγους που θα μας στηρίξουν στα Βαλκάνια. Θα συμμετέχουν στην προσπάθεια και τα αδέλφια μας στα Βαλκάνια. Πολύ σύντομα η πρωτοβουλία θα γίνει πράξη”.

Το δημοσίευμα συνεχίζει με αναφορά στα “νομικά επιχειρήματα” πάνω στα οποία θα στηριχτεί η προσφυγή της Τουρκίας, που γίνεται μέσω συλλόγων και μαζικών οργανώσεων. Ο χάρτης είναι χαρακτηριστικός των διεκδικήσεων και των “επιχειρημάτων” της Τουρκίας.


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ