Η ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ GAMERS ΣΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ

 Ενα τρομακτικό μοντέλο που δημιούργησαν  ερευνητές δείχνει το πως θα μοιάζουν οι εθισμένοι παίκτες ηλεκτρονικών παιχνιδιών σε 20 χρόνια και δυστυχώς δεν είναι καθόλου όμορφο... 




Το μοντέλο, το οποίο ονομάστηκε Michael, δημιουργήθηκε από το OnlineCasino.ca και δείχνει τις φυσικές αλλαγές που ένας εθισμένος παίκτης μπορεί να υποστεί τις επόμενες δύο δεκαετίες, αν δεν αλλάξει τις συνήθειες του.

Ο δυστυχής Michael έχει μια καμπούρα στην πλάτη του, λόγω της κακής στάσης του σώματος και  μαύρους κύκλους κάτω από τα κατακόκκινα μάτια του από τη στέρηση του ύπνου και τον υπερβολικό χρόνο στην οθόνη.

Το μοντέλο δείχνει ότι ο εθισμός στα τυχερά παιχνίδια επηρεάζει το σώμα μετά από 20 χρόνια. 
Έχει ανοιχτό δέρμα και ανεπάρκεια βιταμίνης D και Β12, ενώ η έλλειψη σωματικής άσκησης τον έκανε παχύσαρκο και έχει επαναλαμβανόμενη πίεση στους αντίχειρες και τις εξελκώσεις στα χέρια του από τη χρήση ελεγκτή για μακρές περιόδους.

Ο Michael έχει κιρσώδεις φλέβες από κακή ροή αίματος, που προκαλείται από την καθιστική ζωή για μεγάλο χρονικό διάστημα και από πρησμένους αστραγάλους. Η έλλειψη ηλιακού φωτός έχει οδηγήσει σε φαλακρά μπαλώματα, ενώ τα αυτιά του είναι τριχωτά λόγω της κακής κυκλοφορίας του αέρα.

Οι ώμοι του έχουν στρογγυλέψει και έχει μια παύλα στο κεφάλι του από την  «σταθερή, ελαφριά πίεση» λόγω της  χρόνιας χρήσης ακουστικών . Έχει επίσης αναπτύξει  έκζεμα από το άγχος  και επαναλαμβανόμενους τραυματισμούς  στο «δάκτυλο ενεργοποίησης» του.

Η έρευνα διεξήχθη με τη χρήση παγκόσμιων πηγών αναφορών σχετικά με τις σωματικές επιπτώσεις του εθισμού στα τυχερά παιχνίδια.

Ο εθισμός στα τυχερά παιχνίδια αναγνωρίζεται πλέον από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας ως επίσημη ψυχολογική διαταραχή 

Με την μειωμένη αντίσταση στον  έλεγχο των τυχερών παιχνιδιών», αυξάνεται η προτεραιότητα που δίδεται σε τυχερά παιχνίδια σε σχέση με άλλες δραστηριότητες σε βαθμό που τα τυχερά παιχνίδια υπερισχύουν έναντι άλλων συμφερόντων και καθημερινών δραστηριοτήτων, με αποτέλεσμα τη συνέχιση ή κλιμάκωση του παιχνιδιού παρά την εμφάνιση αρνητικών συνεπειών ».

Φυσικά, με τόσους πολλούς από εμάς στο κλείδωμα, το παιχνίδι έχει γίνει ένας τρόπος να περάσει ο χρόνος και δεν υπάρχει τίποτα λάθος με αυτό - όσο οι άνθρωποι θυμούνται να φροντίσουν τον εαυτό τους...




Οι ερευνητές έχουν μοιραστεί πέντε συμβουλές για να βοηθήσουν τους εθισμένος παίκτες να παραμείνουν σε φόρμα και υγιείς και είναι αρκετά απλοί.


  • 1) Άσκηση - η τακτική άσκηση και το τέντωμα θα βοηθήσει να διατηρηθούν οι αρθρώσεις σε καλή κατάσταση και να αντιμετωπιστεί η παχυσαρκία.

  • 2) Αποφύγετε την καταπόνηση των ματιών - κρατήστε το δωμάτιο όπου κάνετε τα παιχνίδια σας καλά φωτισμένα και δώστε στα μάτια σας ένα διάλειμμα από την οθόνη μεταξύ των παιχνιδιών.


  • 3) Υγιεινή διατροφή - φροντίζοντας να τρώτε μια ισορροπημένη θρεπτική διατροφή όχι μόνο θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε υγιείς, αλλά και να βελτιώσετε το παιχνίδι σας αν το σώμα σας τροφοδοτηθεί καλά.


  • 4) Στάση - θυμηθείτε να καθίσετε σωστά και να στηρίξετε την πλάτη σας. Επενδύστε σε μια αξιοπρεπή καρέκλα, βεβαιωθείτε ότι η οθόνη σας βρίσκεται σε επίπεδο ματιών και κάνετε διαλείμματα για να τεντώσετε την πλάτη σας.
  • 5) Ενυδάτωση - σιγουρευτείτε ότι πίνετε άφθονο νερό και αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση αλκοολούχων ποτών.


Μπορείτε να δείτε την πλήρη έρευνα εδώ


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ