Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΣΕ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID-19


Η US SNUBS με την έγκριση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ξεκίνησε τη διάθεση εμβολίου για τον Covid-19 σε παγκόσμια κλιμακα 



Οι παγκόσμιοι ηγέτες  συμμετείχαν στην έναρξη μιας παγκόσμιας πρωτοβουλίας για την εξασφάλιση ίσης πρόσβασης στο μελλοντικό εμβόλιο κατά του νέου κοροναϊού. Στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, απουσίαζαν οι ΗΠΑ.

Η έναρξη της διάθεσης του «επιταχυντή ACT» ανακοινώθηκε την Παρασκευή στην έδρα του οργανισμού υγείας του ΟΗΕ στη Γενεύη. Ο επικεφαλής του ΠΟΥ  Tedros Adhanom Ghebreyesus  είχε μια αρκετά εντυπωσιακή λίστα προσκεκλημένων για την τελετή, η οποία περιελάμβανε τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουήλ Μακρόν, τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ουρσούλα φον ντερ Λέιν.

Όπως ήταν αναμενόμενο σε έναν κόσμο με Covid-19, ξένοι αξιωματούχοι έπρεπε να χρησιμοποιήσουν συνδέσμους βίντεο για να λάβουν μέρος. Ωστόσο, δεν εμφανίστηκε ούτε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος από τις ΗΠΑ, και η απουσία δεν είχε καμία σχέση με κάποια τεχνική δυσλειτουργία. Το έθνος που την περασμένη εβδομάδα κατηγόρησε τον ΠΟΥ ότι απέκρυψε τη σοβαρότητα του Covid-19, ήταν απλώς το γεγονός της απουσίας των ΗΠΑ.

«Ανυπομονούμε να μάθουμε περισσότερα για αυτήν την πρωτοβουλία για τη στήριξη της διεθνούς συνεργασίας για την ανάπτυξη εμβολίου για το Covid-19 το συντομότερο δυνατό», δήλωσε εκπρόσωπος της αμερικανικής αποστολής στη Γενεύη σε ένα email στο Reuters πριν από τη συνάντηση, τονίζοντας ότι Δεν είχε προγραμματιστεί καμία επίσημη συμμετοχή των ΗΠΑ.

Ο Ghebreyesus του ΠΟΥ, του οποίου η παραίτηση ζητήθηκε από πολλούς αμερικανούς πολιτικούς, άνοιξε την τελετή επαινώντας την παγκόσμια επιστημονική απάντηση στην άνευ προηγουμένου κρίση υγείας που προκλήθηκε από τον κοροναϊό. Ερευνητές από όλες τις γωνιές του κόσμου ενώθηκαν μαζί για να εντοπίσουν τον παθογόνο ιό και να αναπτύξουν εργαλεία για την πρόβλεψη και τον περιορισμό της εξάπλωσής του καθώς και για να βρουν τρόπους αντιμετώπισης του.

Αλλά «ακόμη και όταν υπάρχουν διαθέσιμα εργαλεία, δεν ήταν εξίσου διαθέσιμα σε όλους» στο παρελθόν τόνισε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ. "Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συμβεί αυτό."



ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ RT.COM
Ο Πομπέο υπαινίσσεται ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται ΠΟΤΕ να μην επαναφέρουν τη χρηματοδότηση του ΠΟΥ… καθώς η Κίνα κερδίζει επιπλέον 30 εκατομμύρια δολάρια εν μέσω της πανδημίας Covid-19 που εξακολουθεί να μαίνεται
Η πρωτοβουλία έχει ως στόχο να διασφαλίσει ότι η πρόσβαση σε κιτ δοκιμής, θεραπευτικά φάρμακα και, τελικά, σε εμβόλια εργασίας παρέχεται σε όλους όσους το χρειάζονται.



ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ RT.COM
Ο ΠΟΥ προσθέτει 9 υποψήφιους για εμβόλιο Covid-19 που αναπτύχθηκαν στη Ρωσία στον παγκόσμιο κατάλογο δοκιμών
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ την περασμένη εβδομάδα πάγωσε τη χρηματοδότηση του ΠΟΥ, εν αναμονή έρευνας σχετικά με αυτό που χαρακτήρισε ως «κεντροκεντρική» συμπεριφορά του οργανισμού. Ισχυρίστηκε ότι ο ΠΟΥ βοήθησε το Πεκίνο να παραπλανήσει τον κόσμο στις πρώτες μέρες της κρίσης, υποτιμώντας τη σοβαρότητα του Covid-19. Και οι δύο απέρριψαν τον ισχυρισμό.


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ