ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΓΙΑ ΑΦΓΑΝΟΥΣ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ


Επιβεβαιώνονται οι φήμες το τελευταίο διάστημα στο Καρπενήσι για την εγκατάσταση αλλοδαπών από το Αφγανιστάν, σε γνωστό κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που συνέλεξαν τα "Ευρυτανικά Νέα", φθάνουν σύντομα στην περιοχή, τουλάχιστον 100 Αφγανοί μετανάστες στο Καρπενήσι, προκειμένου να εγκατασταθούν σε γνωστό κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης

Η είδηση δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από τις επίσημες αρχές (Δήμαρχος, Περιφερειάρχης κλπ), οι οποίοι μέχρι και αυτή την ώρα δηλώνουν ότι δεν γνωρίζουν τίποτα περισσότερο. Στα αυτιά τους έχουν φθάσει μονάχα οι φήμες οι οποίες έχουν διαδοθεί στο Καρπενήσι τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες των Ευρυτανικών Νέων, την επόμενη εβδομάδα, στις αρχές της, αναμένονται στο Καρπενήσι 108 άτομα, αιτούντες άσυλο, όλοι τους μέλη οικογενειών, Αφγανοί στην εθνικότητα, άνθρωποι οι οποίοι διαμένουν μέχρι και τώρα στην ανοιχτή δομή της Μόριας στη Λέσβο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μεταξύ τους βρίσκονται περίπου 40 παιδιά, εκ των οποίων 9 έφηβοι και 7 βρέφη. Τα υπόλοιπα άτομα είναι οι οικογένειες και υπάρχουν μεταξύ τους και αρκετά ζευγάρια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όλα τα άτομα θα  φτάσουν στο Καρπενήσι τη Δευτέρα πιθανόν, ή την Τρίτη, με λεωφορεία μισθωμένα από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) μέσω προγραμμάτων του Υπουργείου Μεταναστατευτικής Πολιτικής και θα διαμείνουν στο ξενοδοχείο «Αλεξάνδρα», κοντά στο κέντρο της πόλης Καρπενησίου. Το εκτός λειτουργίας τα τελευταία χρόνια ξενοδοχείο, πρόσφατα ανακαινίστηκε εσωτερικά. 




Μάλιστα, στο ξενοδοχείο έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εσωτερικές εργασίες από τεχνικά συνεργεία που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο Καρπενήσι, ενώ ολοκληρώθηκαν και οι εργασίες για την θέρμανση και την παροχή ζεστού νερού. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αναμένεται να προσληφθούν τουλάχιστον έξι άτομα από το ξενοδοχείο, ενώ το catering θα αναλάβει εταιρεία από το Αγρίνιο.

Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ