VUCIC - "Η ΕΕ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙA"

Πριν από λίγο, ο Πρόεδρος της Σερβίας Vucic απευθύνθηκε στο έθνος των Δυτικών Βαλκανίων σε αυτό που μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως μια έντονη και μπερδεμένη δήλωση που συνεχίστηκε για πάνω από μισή ώρα θέτοντας τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.



Έχουν ανακοινωθεί ευρεία και σαφή μέτρα, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος των περισσότερων δημόσιων ιδρυμάτων. Όλοι οι Σέρβοι έχουν ενθαρρυνθεί να παραμείνουν σε καραντίνα όσο το δυνατόν περισσότερο. Οι ενήλικες παροτρύνθηκαν να μην επισκέπτονται τους ηλικιωμένους γονείς τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, δεδομένου ότι αυτή η ομάδα είναι ο υψηλότερος κίνδυνος μόλυνσης.

Επιπλέον, ο Βούτσιτς εξήγησε ότι οι ισχυρισμοί προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία εξέφρασε την επιθυμία της για τη Σερβία να γίνει κράτος μέλος, δήλωσε ότι δεν θα προσφέρει καμία βοήθεια στη Σερβία.

Αυτό είναι παρόμοιο με την περίπτωση της Ιταλίας - κράτους μέλους της ΕΕ - των οποίων οι αιτήσεις προς τη Γερμανία για τα απαραίτητα ιατρικά εφόδια και συναφή προϊόντα, αρνήθηκε η γερμανική κυβέρνηση. Αυτό αναμφίβολα θα συμβάλει σε ένα επικείμενο κίνημα της Italexit.

O κ. Βούτσιτς, δήλωσε ότι αυτό ήταν ένα πραγματικό τεστ λαβυρίνθου - ότι η συζήτηση για την «ευρωπαϊκή ενότητα» ήταν όλη μια μυθοπλασία, μια προπαγανδιστική εκστρατεία που δεν ήταν προς το συμφέρον της Ευρώπης ή της Σερβίας.

Ο αρχηγός του Σερβικού κράτους εξήγησε άλλα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση. Σχετικά με αυτό, πριν από μέρες η Σερβία ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να δέχεται μετανάστες στη Σερβία με κατεύθυνση προς περισσότερους προορισμούς της ΕΕ, καθώς η Τουρκία εξαπέλυσε ένα ανθρώπινο κύμα στην Ελλάδα.

Σε αυτές τις δύσκολες παρατηρήσεις, ο Βούτσιτς εξήγησε ότι μόνο η Κίνα έχει προσφερθεί εθελοντικά να προσφέρει τα απαραίτητα εφόδια, την τεχνογνωσία και τα φάρμακα που η Σερβία θα απαιτήσει για την καταπολέμηση αυτού του ιού.

Η στήριξη για την ένταξη στην ΕΕ έχει μειωθεί σταθερά από ένα σημείο πριν από δεκαπέντε χρόνια, όταν το 60% του λαού στήριξε κάποτε την πρόταση. Η αδυναμία της ΕΕ να επιτύχει την πολύ προωθημένη οικονομική ευημερία στα μεγαλύτερα και πιο πυκνοκατοικημένα γειτονικά κράτη της Σερβίας, όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία, συνέβαλαν στη σημαντική μεταστροφή της σερβικής κοινής γνώμης. Αυτό, σε συνδυασμό με την ανεπίσημη θέση της ΕΕ ότι η Σερβία πρέπει να αναγνωρίσει ένα ανεξάρτητο Κοσσυφοπέδιο, υπήρξε κρίσιμη στην απότομη εκτίμηση.

Αυτό έρχεται μέσα από όλο και πιο αξιόπιστες αναφορές από την Κίνα ότι ο ιός ξεκίνησε στις ΗΠΑ σε βιολογικά εργαστήρια πολέμου.

Η Σερβία, παρά την οικονομική της κατάσταση και τον μικρό πληθυσμό της, διατηρεί ένα λειτουργικό κοινωνικοποιημένο ιατρικό σύστημα. Αν και υπάρχουν νεότερες και συχνά καλύτερα εξοπλισμένες ιδιωτικές εγκαταστάσεις, η ύπαρξη δημόσιου συστήματος έχει θετικό αντίκτυπο στον έλεγχο των τιμών του συστήματος κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Δεδομένου του κοινωνικοποιημένου συστήματος, οι Σέρβοι θα μπορέσουν να λάβουν έλεγχο και θεραπεία, καθώς ο αριθμός των μολυσμένων στη Σερβία αρχίζει να αυξάνεται.


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ