ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ - ΟΥΓΓΡΙΚΟ CUPCAKE



Νόστιμο, εύκολο, διαφορετικό το Ουγγρικό cupcake με μεσογειακό άρωμα και υλικά, ιδανικό για πρωινό, ή σνάκ για να το απολαύσετε εσείς και τα πιαιδιά σας



Συστατικά

4 αυγά
250 ml φυτικού ελαίου
250 ml γιαούρτι
250 γραμμάρια σκληρή, αλμυρή φέτα
350 γραμμάρια αλεύρι
1 συσκευασία (10 γραμμάρια) σκόνης ψησίματος
Άνηθο και μαϊντανός
Μαύρη πιπεριά, νιφάδες κόκκινου πιπεριού, αλάτι

Οδηγίες

Ανακατέψτε τα αυγά, το λάδι και το γιαούρτι σε ένα μπολ και προσθέστε το αλατισμένο τυρί της επιλογής σας στο μείγμα. Αν έχετε μόνο πιο ήπιο τυρί στο χέρι, προσπαθήστε να κρατήσετε τα κομμάτια μεγαλύτερα έτσι ώστε η γεύση του να μην εξουδετερώνεται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ψησίματος. Ανακατέψτε τη σκόνη ψησίματος και το αλεύρι σε ξεχωριστό μπολ πριν την προσθέσετε στο μείγμα αυγών. Ψιλοκόψτε τον άνηθο και το μαϊντανό και προσθέτετε μαύρη πιπεριά, νιφάδες κόκκινου πιπεριού και μια πρέζα αλάτι στη ζύμη σας .  Στη συνέχεια, μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, ρίξτε την σε ένα ταψί και μαγειρέψτε στους 170 βαθμούς Κελσίου (340 βαθμούς Φαρενάιτ) για περίπου 30 λεπτά. Φυσικά, πρέπει να ελέγξετε για να δείτε πώς εξελίσσεται προς το τέλος αυτού του χρονικού διαστήματος, ανάλογα με το βάθος του δίσκου ψησίματος, ίσως να θέλετε να το αφήσετε λίγο περισσότερο ή να το βγάλετε νωρίτερα. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για λίγο πριν απολαύσετε το ουγγρικό κέικ σας με ένα φλιτζάνι τσάι ή ως σνακ πρωινού το πρωί!

Συμβουλές

Βεβαιωθείτε ότι η ζύμη δεν είναι πολύ ρευστή  αλλιώς όλα αυτά τα πλούσια συστατικά θα βυθίζονται στο κάτω μέρος κατά το μαγείρεμα. Η ζύμη μπορεί να σφίξει μόνο προσθέτοντας μια κουταλιά της σούπας αλεύρι ή δύο. Το τυρί φέτα που χρησιμοποιείτε θα πρέπει σίγουρα να είναι ισχυρότερο για να βεβαιωθείτε ότι η γεύση του ξεχωρίζει.


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ