COVID19 - ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΒΛΑΒΗ ΣΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΥΜΕΝΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

Ερευνα σοκ για τον Covid-19 προκαλεί παγκόσμια ανησυχία ! Σύμφωνα με Κινέζους ερευνητές ο κορονοϊός αφήνει υπολείμματα στους πνεύμονες των αποθεραπευμένων ασθενών

Σύμφωνα με έρευνες που πραγματοποίησαν οι Κινέζοι ερευνητές , βρέθηκαν υγροί ή σάκοι γεμάτοι με σωματίδια στους πνεύμονες των αποθεραπευμένων ασθενών με κορονοϊό. 
Σε μια άλλη πρόσφατη μελέτη, οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Wuhan Zhongnam ανέλυαν τις σαρώσεις των 140 ασθενών με κοροναϊό. Κατά συνέπεια, βρήκαν παγωμένες δομές που μοιάζουν με γυαλί στους πνεύμονες κάθε ασθενούς. 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Worldometer, όπου έχουν συγκεντρωθεί ενημερωμένα δεδομένα σχετικά με νέες περιπτώσεις σε χώρες με κορωναϊούς , ο αριθμός των ανθρώπων που ανακάμπτουν από κοροναϊό είναι 95.000 829. Σύμφωνα με τα νέα της Deutsche Welle . Αναφέρθηκε ότι πρόκειται για ασθενείς που είχαν ήπια ή μέτρια ασθένεια ή ασθενείς που έλαβαν πολύ καλή θεραπεία.

Ενώ ο αριθμός των ατόμων που αναρρώνουν είναι ανακουφιστικός, υπάρχουν λίγες πληροφορίες για το πώς επηρεάζονται αυτά τα άτομα μετά την ασθένεια.

Είναι δυνατή η πλήρης ανάκαμψη;

Δεδομένου ότι ο νέος κοροναϊός επηρεάζει συνήθως την κατώτερη αναπνευστική οδό, τα περισσότερα από τα μολυσμένα σημεία παρουσιάζουν ξηρό βήχα, δύσπνοια ή πνευμονία 

Η έρευνα στο Χονγκ Κονγκ αποκάλυψε ότι οι αποθεραπευμένοι ασθενείς με κορωναϊό μπορεί να έχουν βλάβη στους πνεύμονές τους.

Μια μικρή μελέτη 12 ασθενών που απελευθερώθηκαν από το νοσοκομείο έδειξε ότι δύο ή τρεις από τους ασθενείς είχαν μειωμένη πνευμονική λειτουργία. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι ήταν πολύ νωρίς για να επιβεβαιώσουν τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

"Σε ορισμένους ασθενείς, η πνευμονική λειτουργία μπορεί να μειωθεί κατά περίπου 20 έως 30% μετά την αποκατάσταση", δήλωσε ο Owen Tsang Tak-yin.

Τα ευρήματα του Χονγκ Κονγκ επιβεβαίωσαν την προηγούμενη έρευνα του Wuhan στις αρχές Φεβρουαρίου του 2020. Σε πρόσφατη μελέτη, επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Zhongnam του Wuhan ανέλυσαν τον εμβολιασμό των 140 ασθενών με κοροναϊό. Κατά συνέπεια, βρήκαν παγωμένες δομές που μοιάζουν με γυαλί στους πνεύμονες κάθε ασθενούς.Σημειώθηκε ότι αυτή η κατάσταση μπορεί βαθμιαία να επιδεινωθεί καθώς αναπτύσσεται η ασθένεια.


Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ