COVID19 - O ZUCKERBERG ΡΩΤΑ ΤΟΝ DR FAUCI ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ο Mark Zuckerberg ζήτησε από τον Fauci, ο οποίος είναι επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Μολυσματικών Ασθενειών, να απαντήσει σε μια ποικιλία ερωτήσεων για  τον τρόπο με τον οποίο ο ιός μπορεί να επηρεάσει τους νέους ανθρώπους και την ανάπτυξη εμβολίου.


Η περίπου 40λεπτη συνέντευξη πραγματοποιήθηκε ζωντανά στο Facebook την ίδια μέρα που η πρωτοβουλία της Chan Zuckerberg - με μια φιλανθρωπική οργάνωση που διευθύνεται από τον Zuckerberg και τη σύζυγό του, Δρ Priscilla Chan - είπε ότι συνεργάζεται με την Καλιφόρνια για να αυξήσει την ικανότητα ερευνών για τον κορωνοϊό στην περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο

Το Facebook ξεκίνησε επίσης ένα νέο κόμβο για πληροφορίες σχετικά με τον coronavirus που θα εμφανιστούν στην κορυφή των  ειδήσεων των χρηστών. Το χαρακτηριστικό αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει τους ανθρώπους να γνωρίζουν πιο ακριβείς πληροφορίες, καθώς οι θεωρίες συνωμοσίας και οι φάρσες για τον ιό συνεχίζουν να εξαπλώνονται.





Εδώ είναι πέντε σημεία από τη συνέντευξη:

1. Οι νέοι πρέπει να λάβουν σοβαρά το κρούσμα του κορωναϊού

Οι νεαροί είναι απίθανοι ως ομάδα να αρρωσταίνουν σοβαρά από το COVID-19 (η αναπνευστική ασθένεια που προκαλείται από τον ιό), αλλά μπορούν ακόμα να μολυνθούν από τον ιό και ενδεχομένως να διαδοθούν στους ηλικιωμένους και σε άλλους που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν από την ασθένεια.

"Παρόλο που μπορεί να υπάρχουν ελάχιστα συμπτώματα ή καθόλου συμπτώματα, αυτά καθίστανται φορέας για να μολύνουν εκείνους τους ανθρώπους που είναι ευάλωτοι", δήλωσε ο Fauci στο Zuckerberg.

Ο κορωναϊός έχει βλάψει περισσότερους από 234.000 ανθρώπους παγκοσμίως και έχουν πεθάνει τουλάχιστον 9.800 άνθρωποι. Τα συμπτώματα της νόσου του κοροναϊού περιλαμβάνουν πυρετό, βήχα και δύσπνοια.

2. Οι εντολές που ωθούν τους ανθρώπους να παραμείνουν στην πατρίδα τους πιθανόν να ισχύσουν για περισσότερο από δύο εβδομάδες

Οι υπάλληλοι σε διάφορες πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής του κόλπου, ζήτησαν από τους κατοίκους να «στεγαστούν στη θέση τους» και να μην πάνε έξω εκτός αν πρόκειται για «ουσιαστικές» δραστηριότητες όπως ψώνια ή άσκηση.

Ο Λευκός Οίκος τη Δευτέρα εξέδωσε κατευθυντήριες γραμμές για να βοηθήσει στην επιβράδυνση της εξάπλωσης του κοροναϊού, προτρέποντας τους Αμερικανούς να αποφύγουν τις κοινωνικές συγκεντρώσεις και να τρώνε στα εστιατόρια για 15 ημέρες.

"Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι μόνο 15 ημέρες", δήλωσε ο Fauci. "Αυτό σημαίνει ότι στο τέλος των 15 ημερών, θα επανεκτιμήσουμε και θα δούμε αν αυτό που έχουμε κάνει είχε κάποιο αξιοσημείωτο αντίκτυπο και αξίζει να συνεχιστεί."

Με βάση τα γεγονότα που συνέβησαν σε άλλες χώρες, θα προέβλεπε ότι αυτές οι παραγγελίες για καταφύγια θα ισχύουν για περισσότερες από 15 ημέρες.

3. Η εξάπλωση των δοκιμών θα περιλαμβάνει τη βοήθεια του ιδιωτικού τομέα

Καθώς η διάδοση του κοροναϊού αυξάνεται, η αμερικανική κυβέρνηση συνεργάζεται με ιδιωτικές εταιρείες για να συμβαδίσει με τη ζήτηση για περισσότερους ελέγχους από κορωναϊούς. Αληθινά, ο κλάδος των βιοεπιστημών του γονικού αλφάβητου Google, δημιούργησε έναν ιστότοπο για να συμβουλεύει τους καταναλωτές σχετικά με το αν και πού πρέπει να δοκιμαστούν.

Η πρωτοβουλία του Chan Zuckerberg δήλωσε την Πέμπτη ότι συνεργάζεται με την UCSF για να υποστηρίξει τουλάχιστον 1.000 δοκιμασίες την ημέρα τις επόμενες ημέρες.

«Κοιτάζοντας μπροστά, σύντομα ίσως ήδη αρχίσουμε να βλέπουμε την κλιμάκωση της ικανότητας όχι μόνο να πάρουμε τους δοκιμαστές εκεί έξω αλλά να τους εφαρμόσουμε», δήλωσε ο Fauci.

4. Θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα χρόνο ή ένα και ενάμιση χρόνο για την ανάπτυξη ενός ασφαλούς εμβολίου

Ο Fauci δήλωσε ότι η ανάπτυξη ενός εμβολίου περιλαμβάνει πολλές φάσεις κλινικών δοκιμών, γι 'αυτό και θα χρειαστεί να περάσει ένας χρόνος σε ένα και ενάμιση χρόνο για να διαπιστωθεί ότι είναι ασφαλές να το χρησιμοποιήσετε.

"Αυτό που συνέβη είναι ότι από τη στιγμή που πήραμε την ακολουθία του ιού από τους Κινέζους, το τραβήξαμε έξω από τη δημόσια βάση δεδομένων και κολλήσαμε το γονίδιο σε πλατφόρμα εμβολιασμού", δήλωσε ο Fauci. Αυτό το πειραματικό εμβόλιο στη συνέχεια εγχύθηκε σε εθελοντή ως μέρος της κλινικής δοκιμής.

"Εάν εμβολιάζετε κάποιον και κάνετε μια αντίδραση αντισωμάτων και στη συνέχεια εμφανίζονται και μολύνονται, η απάντηση που προκαλείτε αυξάνει πραγματικά την λοίμωξη και την επιδεινώνει;", δήλωσε ο Fauci. "Και ο μόνος τρόπος που θα το ξέρετε είναι εάν κάνετε μια εκτεταμένη μελέτη."

5. Εάν είστε μολυσμένοι από τον νεαρό κοροναϊό, πιθανότατα δεν θα λάβετε νέα στοιχεία

Δεν υπάρχει επίσημη δοκιμή που να αποδεικνύει ότι δεν θα επαναληφθεί, αλλά δεν φαίνεται ότι η απάντηση του ανοσοποιητικού συστήματος σε αυτόν τον ιό είναι διαφορετική από κάθε άλλο ιό.

"Θα έλεγα ότι μόλις μολυνθείτε και θα ανακάμψετε ότι εάν εκδηλώσετε αυτός ακριβώς ο  ιός δεν θα επανεμφανιστεί", δήλωσε ο Fauci.



Οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτό το άρθρο προορίζονται αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζονται για παροχή συμβουλών υγείας ή ιατρικής βοήθειας. Πάντα συμβουλευτείτε έναν γιατρό ή άλλο εξειδικευμένο πάροχο υγείας σχετικά με οποιεσδήποτε ερωτήσεις μπορεί να έχετε σχετικά με ιατρική κατάσταση ή στόχους υγείας.







Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ