Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΣΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΟΜΑΔΑ ΜΑΣΤΙΓΩΜΑΤΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η Ινδονησία έχει αποκαλύψει την πρώτη της γυναικεία ομάδα μαστιγώματος για να τιμωρήσει δημοσίως τις γυναίκες που παραβιάζουν το νόμο της Σαρία. 


Μία από τις οκτώ  νεοσύλλεκτες στην επαρχία Aceh της χώρας έχει ήδη παραδώσει την πρώτη της τιμωρία. Το ατυχές θύμα του θεάματος ήταν μια ανύπαντρη γυναίκα που ανακαλύφθηκε με έναν άνδρα που δεν ήταν της οικογένειας . Η θηλυκή ομάδα μαστίγωσης έχει εκτραφεί στην επαρχία Ατσέ, τη μόνη επαρχία στην Ινδονησία που επιβάλλει τη νομοθεσία της Σαρία.

Σύμφωνα με τις αναφορές, η νέα στρατολόγηση χρειάστηκε αρχικά κάποιες προσπάθειες να γονατίσουν τη γυναίκα. Ωστόσο, αφού πλησίασε την γυναίκα νευρικά, της έδωσε μια σειρά από μαστιγώματα. Η συμπεριφορά για την οποία τιμωρήθηκε η γυναίκα αποτελεί ένα «έγκλημα ηθικής» στην Ινδονησία, στη μεγαλύτερη μουσουλμανική πλειοψηφία. Εκείνοι που κρίθηκαν ένοχοι συχνά μαστίζονται δημόσια με μπαστούνι  στην Aceh.

Το Aceh είναι μια βαθιά συντηρητική περιοχή στο νησί της Σουμάτρας. Μια περιορισμένη συμφωνία αυτονομίας που υπογράφηκε πριν από μια δεκαετία μεταξύ της Aceh και της κεντρικής κυβέρνησης της Ινδονησίας επιτρέπει στην επαρχία να ακολουθήσει τον ισλαμικό νόμο Sharia. Η συμφωνία που επέτρεψε τη Σαρία, έγινε για να τερματίσει μεγάλη εξέγερση των μουσουλμάνων στην περιοχή το 2005.

Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ